Museum Prinsenhof

menu

Verwacht: MOJO backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie

12 april 2019 t/m 1 september 2019

Museum Prinsenhof Delft presenteert in het voorjaar van 2019 MOJO Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie. Met deze tentoonstelling viert het museum de vijftigste verjaardag van een bijzondere Delftse organisatie: MOJO Concerts.

Gedreven door zijn passie voor popmuziek start Delftenaar Berry Visser in 1968 een bedrijf dat is uitgegroeid tot dé muziekpromotor van Nederland. Het eerste stadionconcert met Bob Dylan, het eerste meerdaagse muziekfestival in het Kralingse Bos, speciaal voor concerten ontwikkelde muziekhallen, innovatieve dranghekken en festivaltenten als kathedralen; MOJO bedenkt het. MOJO is hiermee de grondlegger van de populaire muziekcultuur in Nederland en laat zien waarin een klein land groot kan zijn.

Met MOJO Backstage zet Museum Prinsenhof Delft een ware ‘Delftse Meester’ in de spotlights. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van het museum om toonaangevende Delftenaren die Nederland en de wereld met hun vernieuwingen hebben beïnvloed, een podium te geven. In de geest van de Delftse meesters vertelt de tentoonstelling het verhaal van MOJO op een innovatieve manier. Naast objecten staat vooral de beleving van een concert en festival centraal. Bezoekers kruipen in de huid van artiest én publiek en ervaren de sensatie van een muziekevenement. Museum Prinsenhof Delft werkt hiervoor samen met ontwerper Peter te Bos.