Museum Prinsenhof

menu

Organisatie & Medewerkers

Organisatie en medewerkers

Missie

Museum Prinsenhof Delft vertelt de verhalen van de stad Delft en van Delftenaren die een belangrijke stempel drukken op het Nederland van vroeger en nu.
Bezoekers worden meegenomen op reis door het rijke verleden van de stad Delft en uitgenodigd om zelf in die verhalen te participeren, om uiteindelijk te ontdekken waar en hoe Nederland ooit is begonnen.

Visie

In een door technologische en sociale ontwikkelingen veranderende wereld is Museum Prinsenhof Delft de vanzelfsprekende entree tot de vaderlandse geschiedenis, en geeft daarmee vanuit een historisch perspectief context aan het Nederland van vandaag.

De presentaties in Museum Prinsenhof Delft sluiten aan bij basiskennis van de bezoeker - Willem van Oranje is hier doodgeschoten, Delfts Blauw werd hier gemaakt, beroemde kunstenaars en wetenschappers zoals Johannes Vermeer en Anthonie van Leeuwenhoek hebben hier gewoond en gewerkt - maar proberen die kennis te verbreden en verdiepen, waarbij de bezoeker zelf actief kan kiezen hoe en wat zij willen ervaren en leren. De Delftse blik, waarmee wetenschappers en kunstenaars hun wereld bekijken is het uitgangspunt voor de ontdekkingen van de bezoeker.

In Museum Prinsenhof Delft ontdekt de bezoeker hoe Delfts Nederland is.

Organisatie

Museum Prinsenhof Delft is een gemeentemuseum. Bij het museum werken 29 medewerkers.
Museum Prinsenhof Delft bestaat uit de volgende 3 afdelingen: Bedrijfsvoering, Collectie&Presentatie, Communicatie&Marketing en Development
Janelle Moerman is de directeur van Museum Prinsenhof Delft.

Jaarverslagen

Dowload hier het jaarverslag 2017 als pdf

Download hier het jaarverslag 2016 als PDF

Download hier het jaarverslag 2015 als PDF

Download hier het jaarverslag 2014 als PDF