Museum Prinsenhof

menu

De collectie

Museum Prinsenhof Delft heeft een uitgebreide collectie schilderijen, aardewerk en gebruiksvoorwerpen. Een groot deel hiervan stamt uit de 16e en 17e eeuw, de periode van grote bloei voor Delft en de Nederlanden. De collectie beslaat een periode van meer dan vijf eeuwen en is zeer divers: van Michiel van Mierevelt tot Jan Schoonhoven en van 17de eeuws textiel en zilver tot hedendaags keramiek. De collectie is nog niet online ontsloten, er wordt hard gewerkt om deze in de nabije toekomst toegankelijk te maken voor het publiek. Een groot deel van de collectie is nu al wel te vinden via www.wikidelft.nl

Ontdek de collectie van Museum Prinsenhof Delft niet alleen in het museum. Bekijk nu online een selectie van topstukken uit de drie kernthema's van het museum: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Meesters in Innovatie. Deze worden verder toegelicht aan de hand van interessante en verrassende achtergrondinformatie, beeld- en videomateriaal. Zo wordt het mogelijk ook voorwerpen uit de collectie te ontdekken, welke niet in het museum te zien zijn. Dit overzicht breidt nog uit en zal op den duur ook wijzigen. De collectie van het museum groeit namelijk altijd door aankopen en schenkingen.

Voor vragen mail naar: [email protected]Herbestemming collectie Museum Nusantara
Meer informatie over de herbestemming van de collectie van voormalig Museum Nusantara vind u op deze website. Heeft u vragen over de collectie van Museum Nusantara? Maak dan gebruik van het contactformulier.