Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Werk van keramiek studenten vervangt tijdelijk drie vaste collectiestukken

23 januari 2024

Omdat enkele topstukken historisch aardewerk van Museum Prinsenhof Delft tijdelijk te zien zijn in de tentoonstelling Pioniers in Keramiek, ontstonden er lege plekken in de vaste tentoonstelling Delfts Blauw. Deze plekken hebben nu een hele bijzondere nieuwe invulling gekregen. 

Studenten van de MBO-opleiding Creatief Vakman Keramiek van SintLucas in Boxtel gingen aan de slag met de opdracht ‘maak een eigentijdse vervanger voor deze historische objecten’. Ze konden kiezen uit een pronkstuk in Delfts Blauw, Delfts Zwart of een theepotje van roodbakkend aardewerk. Met hun werk reageren de studenten op de historische objecten waarvan ze de plaats innemen. Zo ontstaat – net als in de tentoonstelling Pioniers in Keramiek  – een dialoog over het keramiekambacht tussen makers van toen en nu. 

SintLucas Keramiek Prinsenhof 22 LR

De tentoonstellingmakers kozen voor elk historisch object een passende vervanger. Een lastige keuze, want ze waren enorm onder de indruk van het werk en de creativiteit van de studenten. De winnende objecten zijn gemaakt door Anouk van Zon, Lineke Louwers en Emma Nelson & Renske de Meijer. Hun objecten zijn vanaf vandaag te zien in het museum. Vergeet dus vooral niet de keramiekopstelling op de eerste verdieping te bezoeken.

SintLucas Keramiek Prinsenhof 2