Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Museum Prinsenhof Delft zoekt porselein met een verhaal

28 april 2021

Museum Prinsenhof Delft roept inwoners van Delft en omgeving op om thuis in hun kast op zoek te gaan naar een porseleinen voorwerp met een bijzonder verhaal. Het mag een mooi erfstuk zijn, maar ook een alledaags voorwerp, het gaat om de persoonlijke anekdote. De voorwerpen met de mooiste verhalen krijgen een plek in de speciale mini-tentoonstelling Porselein uit je kast die onderdeel wordt van de tentoonstelling Jingdezhen. 1000 jaar porselein. Aanmelden kan tot en met woensdag 12 mei door naam en telefoonnummer te mailen aan [email protected]. 

Jingdezhen, hét centrum van de porseleinproductie

Al 1000 jaar lang wordt er in de Chinese stad Jingdezhen porselein gemaakt. Ook nu nog is deze stad hét centrum van de porseleinproductie. Veel porselein dat vandaag de dag in de winkel wordt gekocht, is in Jingdezhen gemaakt. De kans is groot dat veel mensen porselein uit China in huis hebben staan, in een keukenkastje, op de vensterbank of op een tafel. Daarom roept Museum Prinsenhof Delft Delftenaren op om thuis op zoek te gaan naar porselein met een speciaal verhaal en om dit verhaal te delen.

Wat gebeurt er na het aanmelden?

Na aanmelding neemt het museum contact op voor een afspraak in het museum. Tijdens de afspraak zal conservator Suzanne Klüver het meegenomen voorwerp bekijken en vertellen of het uit China komt en een museummedewerker het bijbehorende verhaal noteren. De afspraak vindt plaats conform de richtlijnen van het RIVM. De mooiste verhalen krijgen een plek in het museum. Ook mensen uit de buurt van Delft kunnen meedoen. ‘Porselein uit je kast’ zal van 10 juli 2021 t/m 16 januari 2022 te zien zijn.