Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Museum Prinsenhof Delft genomineerd voor tentoonstellingsprijs 2023

1 september 2023

De tentoonstelling Het Delft van Vermeer in Museum Prinsenhof Delft is samen met Vermeer in het Rijksmuseum als Het Vermeer-project genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023. Tien tentoonstellingen maken dit jaar wederom kans op de prijs. Een vakjury stelde de top 10 samen, het publiek bepaalt de winnaar. Je kunt tot 17 september je stem uitbrengen via www.tentoonstellingsprijs.nl


De tentoonstelling Het Delft van Vermeer besteedde voor het eerst aandacht aan het leven van Johannes Vermeer, zijn netwerk en zijn relatie tot de stad Delft. Met de hoge waarderingscijfers van het publiek en bezoekersaantallen overtrof Het Delft van Vermeer alle verwachtingen. Maar liefst 71.000 bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen voor deze tentoonstelling van de beroemde Delftse meester naar Delft. Met Het Delft van Vermeer heeft een groot publiek kennis gemaakt met Johannes Vermeer als persoon en man achter de mythe.

Stem je mee?
Je kunt tot 17 september 2023 je stem uitbrengen op www.tentoonstellingsprijs.nl. Stemmers maken kans op een kunstreis voor twee personen, een VriendenLoterij VIP arrangement en andere mooie prijzen. De winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023 wordt op woensdag 4 oktober bekendgemaakt in het Drents Museum in Assen en ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro.

De tien genomineerden voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023 zijn: 
Kees van Dongen. De weg naar succes, Singer Laren
Vrijheid, Vetes, Vagevuur: de middeleeuwen in het Noorden, Fries Museum, Leeuwarden
Brave New World – 16 schilders voor de 21ste eeuw, Museum de Fundatie, Zwolle
Het Vermeer-project - Het Delft van Vermeer in Museum Prinsenhof Delft & Vermeer in het Rijksmuseum Amsterdam
Sofonisba Anguissola. Portrettist van de Renaissance, Rijksmuseum Twenthe, Enschede
Naïef Realisme | Van Rousseau tot Grandma Moses, Museum More, Gorssel
Wie zegt dat? Samen geschiedenis een plek geven, Museum Van Loon, Amsterdam
Henry Moore – Vorm en Materiaal, Museum Beelden aan Zee, Den Haag
Kemet. Egypte in hiphop, jazz, soul & funk, Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden, Van Gogh Museum, Amsterdam

Prijsuitreiking
De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023 wordt op woensdag 4 oktober uitgereikt in het Drents Museum in Assen. Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, zal de prijs van 10.000 euro aan het winnende museum overhandigen.

Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023
De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023 is een jaarlijkse publieksverkiezing van de beste tentoonstelling van het culturele jaar. Dit jaar is het de vijfde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Een vakjury bepaalt de tien genomineerden, waarna het publiek wordt uitgenodigd om te stemmen. Net als bij vorige edities krijgt het winnende museum een geldbedrag van 10.000 euro.

Vakjury
De vakjury bestaat uit juryvoorzitter Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Peter van Duinen, directeur van de Vrije Academie en Marina de Vries, hoofdredacteur van Museumtijdschrift.
 
Partners
De verkiezing is een samenwerking tussen Museumtijdschrift, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Vrije Academie, SRC Reizen, de VriendenLoterij en het Drents Museum.