Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Museum Prinsenhof Delft en De Laatste Eer verlengen partnerschap met drie jaar

5 november 2020

Museum Prinsenhof Delft en De Laatste Eer zijn voor drie jaar een partnerschap aangegaan. Hiermee verlengen ze de samenwerking die bij de Pieter de Hooch-tentoonstelling startte. Het museum en De Laatste Eer willen door de samenwerking meer Delftenaren inspireren, samenbrengen en verbinden en de drempel tot een bezoek aan het museum verlagen. 

De Laatste Eer was als eerste partij sponsor van de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer (2019). Deze tentoonstelling trok meer dan 90.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Dankzij de nieuwe meerjarige samenwerking kan Museum Prinsenhof Delft tentoonstellingen maken zoals de huidige tentoonstelling Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800 en de komende voorjaarstentoonstelling Jingdezhen. Hoofdstad van het porselein. Ook wordt De Laatste Eer partner van een nieuw project over Willem van Oranje, een project gericht op het inspireren, verbinden, ontvangen en welkom heten van inwoners uit Delft. Met het project maakt het museum – samen met mensen voor wie een museumbezoek minder vanzelfsprekend is en voor wie het museum de drempel tot een bezoek wil verlagen– een nieuw programma waarbij het thema Willem van Oranje gekoppeld wordt aan actuele thema’s als vrouwen, vrijheid en veiligheid.

Paul de Bree, voorzitter De Laatste Eer: “De Laatste Eer wil graag maatschappelijk bijdragen aan Delft en vindt het belangrijk een Delfts icoon als Museum Prinsenhof Delft te steunen. Daarnaast kunnen we onze leden door de samenwerking iets extra’s bieden, zoals een inspirerende ontvangst bij een tentoonstelling. De Vereniging is er niet alleen voor de trieste momenten, maar is er ook om mooie momenten te delen en het leven te vieren.”

Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft: “Met de verhalen van het museum, die terugkomen in de vaste en in de tijdelijke tentoonstellingen, willen we de verbinding leggen tussen mens en kunst en hiermee hopen we mensen te inspireren. Dankzij de steun van De Laatste Eer kunnen we tentoonstellingen blijven maken en de verhalen blijven vertellen en met elkaar delen. Zo kan het museum zich ontwikkelen tot een centrale ontmoetingsplek waar alle Delftenaren zich welkom voelen.


Paul de Bree, voorzitter De Laatste Eer en Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft ondertekenen de overeenkomst.
Fotograaf: Marco Zwinkels

Over De Laatste Eer
De Laatste Eer is een vereniging zonder winstoogmerk. Het doel van de uitvaartvereniging is om ervoor te zorgen dat niemand in de regio Delft zich zorgen hoeft te maken over een passende uitvaart. De Laatste Eer is een actieve uitvaartvereniging. Zo organiseren zij regelmatig bijeenkomsten en activiteiten voor leden, met als jaarlijks hoogtepunt de Ledendag. Ook is De Laatste Eer betrokken bij verschillende evenementen in Delft.