Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Met gemengde gevoelens afscheid van Het straatje

17 juli 2016

Delft ziet Het straatje van Vermeer met gemengde gevoelens gaan

Museum Prinsenhof Delft neemt met dankbaarheid en trots afscheid van Het straatje van Vermeer. De tentoonstelling Vermeer komt thuis, die van 24 maart tot en met 17 juli te zien was, trok in de afgelopen maanden ruim 56.000 bezoekers, een absoluut record. “Het doet natuurlijk ook een beetje pijn om Het straatje te zien vertrekken”, aldus Patrick van Mil, directeur van het museum. “Het was geweldig om hier te hebben, zo dicht bij de plek waar Vermeer het geschilderd heeft.”

Opvallend was de grote belangstelling uit Delft zelf, goed voor zo’n 15% van het totaal. “Dat zegt een hoop over hoe het hier is beleefd”, meent van Mil. “Delft is weer een echte Vermeerstad geworden. En dat blijft het ook, dankzij de nieuwe Vermeerlocatie aan de Vlamingstraat en de interactieve Vermeerwandelroute.“
Museum Prinsenhof Delft bedankt de inwoners, ondernemers en culturele instellingen van Delft voor hun enthousiaste medewerking aan Vermeer komt thuis. Speciale dank gaat uit naar de bewoners van de Vlamingstraat.