Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Drie winnaars winnen gratis optreden in de Van der Mandelezaal

8 september 2020

Drie Delftse groepen gaan komend najaar optreden in Museum Prinsenhof Delft. Zij zijn de winnaars van de wedstrijd voor de stad met als prijs het gratis gebruik van de Van der Mandelezaal. De winnaars zijn: de breakdance crew Stylosophers, Bob van der Helm namens het improvisatietheater Tot Zover en de getalenteerde zangeres, performer en theatermaker, Marlies Ruigrok met haar muziektheatervoorstelling AZUL. De optredens zullen komend najaar plaatsvinden met in achtneming van de RIVM-maatregelen en zijn toegankelijk voor zowel jongere als oudere inwoners van Delft.

De afgelopen zomer zijn zangers, dansers en musici uit Delft opgeroepen om mee te doen aan de winactie voor het gratis gebruik van de Van der Mandelezaal. Museum Prinsenhof Delft en de Rabobank willen met deze actie de stad en de inwoners van Delft − en in het bijzonder de culturele instellingen en verenigingen − in coronatijden een hart onder de riem steken. Museum Prinsenhof Delft en de Rabobank zijn voor drie jaar een samenwerking aangegaan om nieuwe Delftse doelgroepen aan het museum te verbinden.


Film: inzending Stylosophers

Dansworkshops door de Stylosophers
De Stylosophers organiseren dance workshops voor jongeren van het basis tot middelbaar onderwijs in Delft. In dat kader zouden ze een dag willen organiseren met dansworkshops voor jongeren in het museum. “Onze passie ligt bij het actief betrekken en inspireren van de jongeren in de vorm van dans door onder meer dansworkshops te geven en hen daardoor kennis te laten maken met hun lichaam. Een gezonde geest zit immers in een gezond lichaam. Dit lijkt ons vooral in deze tijden daarom de perfecte gelegenheid om iedereen weer bijeen te brengen door samen gezellig (op gepaste afstand!) te dansen.”, aldus Nike Celie namens de Stylosophers.

Tot Zover
Foto: Improvisatievoorstelling Tot Zover

Improvisatievoorstelling door improvisatietheater Tot Zover
Tot Zover maakt volledig geïmproviseerde theatervoorstellingen, waarbij scènes worden gespeeld die nooit eerder zijn gespeeld en die ook nooit herhaald zullen worden. Speciaal voor het optreden in Museum Prinsenhof Delft sluit verhalenverteller en stadsgids Dick Stammes zich bij het optreden aan. Hij leidt de scènes in met Delftse verhalen, feiten en fabels uit het heden en verleden. De spelers weten vooraf niet wat hij gaat vertellen. Aanvullend wordt het publiek uitgenodigd om suggesties te doen voor het spel. Bob van der Helm: “Zo herschrijven we samen de geschiedenis en maken we nieuwe verhalen over Delft en haar inwoners. We zijn er klaar voor om te improviseren voor, met en over Delft.

Portret Marlies Ruigrok Concours
FotoMarlies Ruigrok in haar muziektheatervoorstelling AZUL

Muziektheatervoorstelling AZUL met preview van haar debuut EP
Het afgelopen jaar heeft Marlies Ruigrok, zangeres, performer en theatermaker uit Delft, haar eerste eigen muziektheatervoorstelling gemaakt genaamd AZUL, waarmee ze onder andere de Entreeprijs 2019 op Theaterfestival Boulevard won. Door de coronacrisis is momenteel een groot deel van haar programmering weggevallen.

AZUL is een muziektheatervoorstelling over de moed die het vraagt om de diepste emoties tot in je uiterste haarvaten te durven ervaren. Vanuit het verlangen om zichzelf vol overgave in het leven te storten, neemt Marlies je mee in haar zoektocht. Want wat gebeurt er als je afdaalt in je gevoel en niks uit de weg gaat? Durf je je diepste emoties? Durf je dat risico? Durf je onvoorwaardelijk? Je verdriet te drinken, te dansen met je angsten en je vol overgave te storten in liefde? Geïnspireerd door het sociale leven, de verhalen en muziek van Mexico en Latijns-Amerika maakte Marlies een indrukwekkende voorstelling waarin ze zingt, zoekt, vraagt, raakt, ontroert en overrompelt met een keur aan muziekstijlen en een ongewone begeleiding van tuba, drums en piano.

Wat er tijdens haar optreden in Museum Prinsenhof Delft precies gaat gebeuren is nog even een verrassing, maar het zal te maken hebben met de voorstelling AZUL en wellicht de debuut EP met eigen werk aansluitend op de voorstelling, waarvoor ze aan het werk is. Misschien bent u wel degene die als eerste een kleine preview hiervan krijgt. Benieuwd!? Hou het in de gaten!"