Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Hoe klinkt een kunstwerk? Doe mee met Art Rocks!

12 november 2020

Vijftien musea, waaronder Museum Prinsenhof Delft, doen mee aan de Art Rocks competitie. Art Rocks is een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een soundtrack te maken geïnspireerd op een kunstwerk.

Hoe klinkt een kunstwerk?

Muzikanten krijgen de kans om de associaties en emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar een soundtrack. Voor het publiek is de competitie een unieke gelegenheid om via muziek kunstwerken op een andere, multizintuiglijke, manier te beleven. Laat je inspireren door één van onze kunstwerken.

Artrocks Plateelbakker

Inschrijven?

Muzikanten van 14 jaar of ouder kunnen nog tot en met 22 november 2020 een nummer inzenden. Uit alle inzendingen zal een vakjury 98 acts selecteren die tijdens 14 museumrondes hun nummer mogen voordragen in de museumzalen van één van de deelnemende musea. De beste inzendingen maken kans op een finaleplek in de Amsterdamse poptempel Paradiso en de winnaar krijgt een geldprijs van €1000. Schrijf je in voor Art Rocks!

Wat kan je winnen?

  • Een optreden in het museum, naast je gekozen kunstwerk
  • Een optreden in Paradiso
  • De winnaar krijgt een geldprijs van €1000
  • Overige prijzen worden nog bekend gemaakt

Over Art Rocks

Art Rocks is een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een soundtrack te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collecties van Nederlandse topmusea. Muzikanten krijgen hiermee de kans om de associaties en emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar een soundtrack. In 2012 startte Museum Boijmans Van Beuningen de eerste editie van Art Rocks waarna de competitie verder groeide naar zeven deelnemende musea in 2018. Met steun van de BankGiro Loterij en het VSBfonds wordt in 2020 de vijfde editie van Art Rocks georganiseerd.