Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Directeur Patrick van Mil vertrekt

14 september 2016

Directeur Patrick van Mil verlaat Erfgoed Delft per 1 december. Hij wordt directeur-bestuurder van Stedelijk Museum Alkmaar.

Portret Patrick van Mil fotograaf MarcoZwinkelsIn de drieënhalf jaar dat Patrick van Mil het directeurschap van Erfgoed Delft heeft vervuld, zijn belangrijke stappen gezet: de nieuwbouw voor Archief Delft is gestart (opening 2017), de vaste presentatie van Museum Prinsenhof Delft is vernieuwd en dankzij hoogwaardige tentoonstellingen als Kijk, Jan Schoonhoven en Het straatje van Vermeer is het bezoekersaantal toegenomen. Voor de komende jaren staat een aantrekkelijk en ambitieus tentoonstellingsprogramma op stapel rondom Delfts Blauw, de Gouden Eeuw en Willem van Oranje.

De gemeente Delft wil het ingezette beleid van Erfgoed Delft met een nieuwe directeur voortzetten en zet de procedure voor de opvolging van Van Mil zo snel mogelijk in werking. Het afscheid van Van Mil wordt gepland na opening van de tentoonstelling over de Delftse kunstenaar Theo Jansen in Museum Prinsenhof Delft. Deze tentoonstelling, getiteld Universum Theo Jansen - Of de wording van het strandbeest gaat van start op 18 november 2016.