Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Opnames Art Rocks 2021

22 februari 2021

Op zaterdag 20 februari vonden in Museum Prinsenhof Delft de opnames plaats van Art Rocks, de landelijke muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt. Het museum is een van de 14 musea die meedoen aan de wedstrijd. De jury, bestaande uit Pien Feith (booking agent), S10 (zangeres en ambassadeur) en Hester Schölvinck, sinds 1 januari hoofd Collectie en Presentatie van Museum Prinsenhof Delft, heeft één act uitgeroepen tot winnaar van deze museumronde. Vanwege de lockdown en de coronamaatregelen vonden de opnames deze editie achter gesloten deuren plaats en worden de museumrondes online uitgezonden.


Collectie uitgangspunt
Drie kunstwerken uit de veelzijdige collectie van Museum Prinsenhof Delft waren het decor van de acts: het schilderij Man die een brief voorleest aan een vrouw (ca. 1670-1674) van Pieter de Hooch, het zilveren pronkstuk Nautilusbeker met zingende faunen (1592) van een anonieme maker en Misbaksel (ca. 1650), een zeldzame bodemvondst die goed inzicht geeft in het productieproces van Delfts Blauw aardewerk. 

Over Art Rocks
Art Rocks een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een soundtrack te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collecties van Nederlandse topmusea. Muzikanten krijgen hiermee de kans om de associaties die een kunstwerk bij hen oproept te vertalen naar een soundtrack. Uit de 300 inzendingen van deze vijfde editie selecteerde de vakjury 98 acts die tijdens de 14 museumrondes live op zaal bij het kunstwerk spelen. De beste acht acts strijden op 11 april tijdens de finale in poppodium Paradiso en de winnaar wint een geldprijs van € 1000,-. Meer informatie: www.artocks.nl.