Museum Prinsenhof

Nieuws

Nieuws

Elke zondag een gratis rondleiding

Elke zondag van 14.00-15.00 uur bieden wij gratis rondleidingen aan! Iedere week een ander thema. Voor meer informatie, vragen en reserveringen kunt u een mail sturen naar [email protected]

Activiteiten voorjaarsvakantie

Wil je iets leuks doen tijdens de voorjaarsvakantie? Het Museum Prinsenhof Delft staat bol van de activiteiten. Zo zijn er diverse rondleidingen, verhalenvertellers en kun je zelf ervaren hoe klein de kist was waarmee Hugo de Groot is ontsnapt.

Rondleiding Gevangenis Het Steen Griezel mee tijdens de rondleiding in de stadsgevangenis van Delft in het 16e-eeuwse Stadhuis. Hier werd de moordenaar van Willem van Oranje, Balthasar Gerards, gevangen gehouden en ter dood veroordeeld. Er zijn nog originele martelwerktuigen te zien.
Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen. Kaartverkoop gaat via de VVV, Kerkstraat 3, of meld je tevoren aan via [email protected]

Tijd: 12.00-12.30 uur Tarief: € 2,50 tot 18 jaar, € 3,50 volwassenen Data: 26, 27, 28 februari, 1 en 2 maart

Verhalenvertellers Ga mee met één van onze verhalenvertellers en luister naar een spannend verhaal over bijvoorbeeld Hugo de Groot of Willem van Oranje.
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en natuurlijk mogen ook de (groot)ouders meeluisteren. Aanmelden bij de balie.

Tijd: 14.00-14.45 uur Tarief: gratis + entree museum Data: 24, 25, 26, 27, 28 februari en 1, 2 en 3 maart

Rondleiding Hoogtepunten Willem van Oranje In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje. Verteld wordt over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap.
Aanmelden kan op de dag zelf bij de balie van het museum of reserveer via [email protected].

Tijd: 14.00-14.30 uur Tarief: gratis + entree museum Datum: 4 maart

FamiliespeurWIJZER Met het gehele gezin op museumbezoek en op zoek naar een uitdaging. Speel dan de familiespeurWIJZER van Museum Prinsenhof Delft. De familiespeurWIJZER is een combinatie van een kennisquiz met een bordspel en vol interactie. Het museum is hierbij het speelbord en als familie ga je op zoek naar de grootste vriend van het museum. Er zijn verschillende opdrachten om op te lossen tijdens het spel en niet iedereen mag zomaar een antwoord geven. Zo zijn er kindervragen, volwassenenvragen en familievragen. En er zijn vragen waar het antwoord te vinden is door goed te kijken en te denken maar ook door goed te zoeken, te tekenen of door een code op te lossen. Want wie was Willem van Oranje? Waarom kent iedereen Delfts Blauw? En wie was de ontdekker van de microscoop?

Taal: Nederlands Duur: 45 – 60 minuten Kosten: € 4,00 per familie

Cold Case Onderzoekskoffer Doe nu met de het hele familie onderzoek naar de moord op Willem van Oranje en vergelijk de bevindingen met de resultaten van het officiele moordonderzoek. Met behulp van een eigen onderzoekskoffer kan je metingen verrichten op de plaats delict en oude getuigenverslagen en historische prenten bekijken. Op deze manier maakt jong en oud kennis met diverse informatiebronnen en onderzoeksmethoden.

Taal: Nederlands Duur: 45 – 60 minuten Kosten: € 5,00 per koffer per familie

Word museuminspecteur
Inspecteur ons museum tussen 10 februari en 4 maart 2018, upload je inspectie en een foto en maak je kans op een van de 5 instant camera's. Alle inspecties met foto die zijn ingevuld tussen deze twee data doen automatisch mee.
Kijk voor meer informatie op wedstrijd voorjaarsvakantie

Laatste dagen DNA van Nederland

Het ruimtepak van André Kuipers, de boekenkist waarin Hugo de Groot uit Slot Loevestein ontsnapte en tong en teen van de gebroeders de Wit. DNA van Nederland. Van staart tot spacepak maakt de Nederlandse geschiedenis tastbaar met relieken van onze vaderlandse helden. Samen vormen ze het DNA van Nederland. En ze zijn nog maar tot en met zondag 18 februari te zien.

Mensen hebben altijd al plaatsen of voorwerpen gekoesterd die verbonden zijn aan personen en gebeurtenissen uit de geschiedenis. De moordhal in Museum Prinsenhof Delft, waar Willem van Oranje in 1584 werd neergeschoten door Balthasar Gerards, is zo’n plek. DNA van Nederland brengt het publiek oog in oog met deze ‘relieken’ en wekt daarmee de geschiedenis van Nederland tot leven.

Moderne relieken
De tentoonstelling bestaat uit unieke voorwerpen, zoals het schaakbord van Maarten Tromp, de boekenkist en een stukje van de mantel van Hugo de Groot, de staart van stadhouder Willem IV en het dagboek van Anne Frank. Geen kostbare voorwerpen, maar wel zeer waardevol door hun verhaal. DNA van Nederland vertelt niet alleen dat verhaal, maar laat ook zien hoe deze objecten verbonden zijn met de identiteit van Nederland en daarmee een stukje van ons DNA vormen. In de tentoonstelling wordt daarnaast de vraag gesteld of de recente geschiedenis herinneringsobjecten heeft voortgebracht. Is de ruimtehandschoen van André Kuipers bijvoorbeeld een moderne reliek? Ook de discussie ‘goed of fout’ erfgoed wordt niet gemeden. Zou het wapen waarmee Pim Fortuin is vermoord in de toekomst als reliek tentoongesteld kunnen worden?

Student ontwerpt campagnebeeld

Student ontwerpt campagnebeeld tentoonstelling Museum Prinsenhof Delft

Meer dan honderd inzendingen heeft Museum Prinsenhof Delft de afgelopen weken ontvangen voor de postercontest Art Nouveau | Nieuwe Zakelijkheid | Delft. Studenten van diverse grafische,- en kunstopleidingen hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om het campagnebeeld te ontwerpen voor de nieuwe tentoonstelling over Delftse kunstnijverheid in de periode 1880-1940. Het ontwerp van winnares Isa Werleman, student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, wordt
het campagnebeeld van de tentoonstelling.

Persbericht

X