Museum Prinsenhof

Nieuws

Nieuws

Crash Course geschiedenis

Laat je bijspijkeren en slaag voor het vak geschiedenis!

Heb jij geschiedenis als eindexamenvak? En zit je in de zenuwen? Kom dan naar de gratis Crash Course van Museum Prinsenhof Delft. In een uur tijd word je door een ervaren geschiedenisdocent rondgeleid door het museum, bijgepraat over belangrijke thema’s uit de eindexamenstof en worden er tips gegeven. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.

Dus, wil jij slagen voor geschiedenis? Bereid je dan goed voor met deze Crash Course.

De GRATIS Crash Course is op maandag 30 april in Museum Prinsenhof Delft en bedoeld voor eindexamenkandidaten van havo en vwo.

10.00 uur – 11.00 uur | havo

11.30 uur – 12.30 uur | vwo

Wil je deelnemen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Aanmelden kan tot en met 28 april.

Er kunnen maximaal 20 leerlingen mee met de Crash Course.

Nieuw onderzoek naar schilderijen Pieter de Hooch

Voor het eerst wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de schildertechniek van de zeventiende-eeuwse Delftse meester Pieter de Hooch (1629-na 1684). Het onderzoek vindt plaats in het Ateliergebouw van het Rijksmuseum en is in samenwerking met Museum Prinsenhof Delft. Aanleiding is de overzichtstentoonstelling ‘Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer’, van 11 oktober 2019 t/m 16 februari 2020 in Museum Prinsenhof Delft.

Klik hier voor het persbericht

Opening Art Nouveau | Nieuwe Zakelijkheid | Delft

Visueel spektakel Art Nouveau | Nieuwe Zakelijkheid | Delft nu te zien in Museum Prinsenhof Delft

Delft groeit tussen 1880 en 1940 uit van een kleine provinciestad tot één van de belangrijkste centra van de kunstnijverheid in Nederland. Deze bloeiperiode is het resultaat van een bijzondere wisselwerking tussen de Delftse industrie, Polytechnische School en de kunstateliers. Kunstenaars trekken naar Delft, bedrijven en ateliers worden bekroond op de wereldtentoonstellingen en de grafische industrie maakt een opmars. Voor het eerst vertelt Museum Prinsenhof Delft dit inspirerende verhaal in de overzichtstentoonstelling Art Nouveau | Nieuwe Zakelijkheid | Delft. De tentoonstelling is vandaag geopend en tot en met 26 augustus te zien.
Voor meer informatie zie persbericht

Elke zondag een gratis rondleiding

Elke zondag van 14.00-15.00 uur bieden wij gratis rondleidingen aan! Iedere week een ander thema. Voor meer informatie, vragen en reserveringen kunt u een mail sturen naar [email protected]

X