Museum Prinsenhof

Nieuws

Nieuws

Koningin Máxima opent tentoonstelling Verboden porselein

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vandaag, 7 april, de tentoonstelling Verboden porselein – Exclusief voor de keizer geopend. Zij deed dat door enkele tulpen in een blauw-witte bloemenpiramide te steken, een icoon dat symbool staat voor de connectie tussen Chinees porselein en Delfts blauw.

Lees meer

Delfts topstuk gekocht op TEFAF

Het museum is er in geslaagd om op kunstbeurs TEFAF in Maastricht een zeldzaam zeventiende-eeuws historiestuk van Cornelis Jacobsz. Delff te verwerven. Delff schilderde De droom van Jacob rond 1605 in Delft. Het schilderij kon dankzij de genereuze steun van het Mondriaan Fonds, het VSBfonds, Fonds 1818 en de Vereniging Vrienden van het Prinsenhof aan de museumcollectie worden toegevoegd.

Klik hier voor het volledige persbericht

Expositie Bord voor je Hof

Met elkaar cultureel erfgoed van de toekomst maken, kijkend naar het historische erfgoed van de wijk Hof van Delft. Dat is in een notendop Bord voor je Hof, Bord van Hof van Delft. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen van gebruiken rondom eten. Is dat nu anders dan vroeger? Wijkbewoners van de Hof van Delft vertellen hun persoonlijke verhaal. Samen met kunstenaar Olav Slingerland hebben bewoners meegewerkt aan de totstandkoming vaneen uniek wijkservies dat vanaf 19 maart tot 23 april in zaal 24 te zien is.

Lees meer

Koningin opent tentoonstelling

Museum Prinsenhof Delft is verheugd te kunnen melden dat Hare Majesteit Koningin Máxima op vrijdagochtend 7 april de tentoonstelling Verboden Porselein – Exclusief voor de keizer komt openen.

Lees meer

X