Museum Prinsenhof

Nieuws

Nieuws

Vier de liefde in het museum

Rendez-vous
14 februari 2018
20.00 – 22.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)

Wie aan Museum Prinsenhof Delft denkt, denkt niet direct aan liefde. Toch zijn er heel wat love stories over het museum en de collectie te vertellen. Waarom huilt Amalia van Solms hartverscheurend wanneer ze in haar koets -op weg naar Den Haag- Delft passeert? En welke 17e -eeuwse Delftse notaris schreef prachtige liefdesgedichten voor zijn vrouw? Waar vond Emilia van Nassau haar eigen prins op het witte paard? En waarom moest ze haar relatie geheimhouden?

De Vrienden van Museum Prinsenhof Delft organiseren op Valentijnsdag een bijzondere avond die geheel in het teken staat van de Liefde.

Kom met uw geliefde, vriend, vriendin, partner of een familielid en geniet van een verrassende avond in de betoverende Van der Mandelezaal. Onder het genot van een hapje en een drankje genieten jullie van de mooiste liefdesverhalen uit de geschiedenis van het museum. De avond wordt muzikaal omlijst door de warme heldere stemmen en verleidelijke klanken van het trio TreSonanz.

Entree € 15,- p.p. (€ 10,- voor Vrienden van het museum). Iedereen mag op deze Valentijnsdag voor slechts € 5,- één introducé meenemen.

Kaarten zijn vanaf heden te koop aan de kassa van het museum. Of reserveer uw kaarten via [email protected] of 06- 22 76 31 77 en betaal op de avond zelf aan de kassa.

Een avond om nooit te vergeten!

Ontwerp jij ons campagnebeeld?

Maak jij het landelijke campagnebeeld van onze nieuwe tentoonstelling Art Nouveau | Nieuwe zakelijkheid | Delft? We dagen je uit om met een hedendaags, creatief en kunstzinnig ontwerp te komen! Klik hier voor meer informatie

 

Museumkids opgelet!

Het museum doet mee aan de Museumkids decemberwedstrijd voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Wanneer de kinderen van hun bezoek een museuminspectie maken via de site of de gratis app van Museuminspecteurs maken ze daarmee kans op een van de prachtige prijzen zoals een IPad mini of een Museumkidskaart!
Meer informatie

Half miljoen van Turing Foundation voor Pieter de Hooch tentoonstelling

Museum Prinsenhof Delft heeft vandaag de Turing Toekenning 2017 ontvangen. Het museum krijgt de prijs van de Turing Foundation voor de eerste Pieter de Hooch tentoonstelling ooit in Nederland. De Turing Toekenning is een tweejaarlijkse prijs voor het beste tentoonstellingsplan van een Nederlands museum. Eerdere winnaars van de prijs waren het Fries Museum (2015) en Museum Boijmans Van Beuningen (2013).
Persbericht

Lees meer

X