Museum Prinsenhof

Nieuws

Nieuws

Lezing DNA van Nederland

Op 22 november vertelt conservator Maurice Wery hoe de getoonde objecten in de tentoonstelling DNA van Nederland specifiek verbonden zijn met de geschiedenis en identiteit van Nederland. Maar hij stelt ook vragen. Waarom hechtte men bijvoorbeeld waarde aan het behouden van een tong en vinger van de gebroeders De Witt? Zijn de handschoenen van André Kuipers waarmee hij in 2004 de ruimte in ging nieuwe herinneringsobjecten, of is het beroemde postzakjasje van H.M. Koningin Máxima een nieuw reliek? Maken deze objecten in de toekomst onderdeel uit van het DNA van Nederland? Samen met u gaan wij op zoek naar nieuwe ‘helden’ en hedendaagse èn toekomstige relieken.

Lees meer

Sint Maarten in Winkeltje Kouwenhoven

Aanstaande zaterdag kun je Sint Maarten vieren in Winkel Kouwenhoven. Het winkeltje is geopend van 17.00 uur tot 19.00 uur. Gezellig als je langskomt!

Half miljoen van Turing Foundation voor Pieter de Hooch tentoonstelling

Museum Prinsenhof Delft heeft vandaag de Turing Toekenning 2017 ontvangen. Het museum krijgt de prijs van de Turing Foundation voor de eerste Pieter de Hooch tentoonstelling ooit in Nederland. De Turing Toekenning is een tweejaarlijkse prijs voor het beste tentoonstellingsplan van een Nederlands museum. Eerdere winnaars van de prijs waren het Fries Museum (2015) en Museum Boijmans Van Beuningen (2013).

Lees meer

Canon van Nederland

Vanaf 24 oktober werken Nederlandse musea samen om met elkaar de geschiedenis van ons land te laten zien. Onder de vlag van de Canon van Nederland plaatsen de musea topstukken in de eigen presentatie in de schijnwerpers. Ook gaan zij samenwerken op het gebied van programmering en presentatie. Het doel is om door het hele land de veelzijdigheid van de geschiedenis van Nederland voor een breed publiek tot leven te brengen.

Lees meer

X