Museum Prinsenhof

menu

Werken bij Museum Prinsenhof Delft

Meewerkstage Marketing en Communicatie

Wil je graag ervaring opdoen en je cv verrijken in een inspirerende en dynamische omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou: een stagiair(e) Marketing en Communicatie vanaf 1 september 2019 voor een periode van minimaal vier maanden, vier dagen per week.

Wie zijn wij?

Museum Prinsenhof Delft vertelt het verhaal van vijf eeuwen Nederlandse  geschiedenis aan de hand van drie iconen: Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw. In Museum Prinsenhof Delft vond op 10 juli 1584 één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands en voorvader van koning  Willem-Alexander. Ervaar in het museum hoe groot de invloed van Delft was op de ontwikkeling van Nederland.

Het tentoonstellingsprogramma tot en met 2021 is ambitieus en gevarieerd met MOJO Backstage en Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer in 2019. Jaarlijks ontvangt Museum Prinsenhof Delft ongeveer 80.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Kernwaarden van het museum zijn: kwaliteit (spraakmakend en uniek), verbindend (open en gastvrij), authentiek (Delftse innovatieve blik) en ondernemend (met lef).

Wie zoeken we?

Je bent een derdejaars HBO-  of WO-student en hebt affiniteit met communicatie en de culturele sector. Je bent communicatief vaardig, zelfstandig, stressbestendig en neemt graag het initiatief. Je vindt het leuk om in een team te werken en teksten te schrijven, je spreekt en schrijft dan ook uitstekend Nederlands. Verder steek je graag de handen uit de mouwen.

Wat gaan je doen?

Je werkt binnen het team Marketing & Communicatie en Development mee aan de promotie van de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer en bijbehorende activiteiten en evenementen:
- marketingacties uitdenken en uitwerken voor verschillende doelgroepen
- ondersteuning bieden bij het creëren van (online) content: schrijven en redigeren van teksten voor de website, persberichten en diverse social media kanalen.
- persmappen verzorgen
- fotografen, journalisten en filmploegen in het museum begeleiden
- ondersteuning bieden bij de verschillende persmeetings
- gasten ontvangen bij de opening van de tentoonstelling
- bijhouden van de knipselmap
- alle andere voorkomende werkzaamheden op de afdeling

Wat bieden we?

- een kennismaking met de veelzijdigheid van marketing en communicatie
- ervaring met de dynamiek van een inspirerende organisatie in de culturele sector
- professionele begeleiding
- een ongedwongen en informele werksfeer
- een stagevergoeding

Iets voor jou?

Mail je cv dan vóór 20 juli 2019 met een korte motivatie aan Mechteld Blom, Marketing en Communicatie, [email protected], 06-53986557.