Museum Prinsenhof

menu

Voortgezet onderwijs Pieter de Hooch

Van 11 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 is de langverwachte tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer te zien in Museum Prinsenhof Delft. Pieter de Hooch (1629 – na 1684) is als schilder nauw verbonden aan Delft. In de periode dat hij in deze stad werkt, tussen circa 1652 en 1660, maakt hij zijn mooiste schilderijen. Circa dertig werken van deze Delftse meester zullen in het museum te zien zijn. Een unicum! Speciaal voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs heeft het museum een onderwijsprogramma bij de tentoonstelling ontwikkeld.

Workshop: een reflectie op Pieter de Hooch (alle leerjaren vmbo, havo en vwo)

De schilderijen van Pieter de Hooch prikkelen de nieuwsgierigheid: wat zie je op zijn werk en wat gebeurt er eigenlijk in het tafereel? Met dit onderwijsprogramma nodigen we leerlingen uit om nader kennis te maken met de schilder Pieter de Hooch en zijn werk, en vervolgens zelf te reflecteren op deze Delftse meester.

Na een bezoek aan de tentoonstelling in het museum, kunnen de leerlingen deelnemen aan verschillende workshops die worden georganiseerd vanuit diverse kunstdisciplines, zoals het schrijven van een theaterdialoog, 3D-printen, rappen/songwriting, fotografie, striptekenen of schilderen. De werken die de leerlingen zelf hebben gemaakt, zullen vervolgens in de vorm van een expositie getoond worden op een centrale en openbare locatie in Delft.

De museumles sluit goed aan op de vakken geschiedenis, kunst, erfgoed, Nederlandse taal en beeldende vorming.

Boek deze workshop(s)

  • Het programma ‘Een reflectie op Pieter de Hooch’ voor alle leerjaren van het vmbo, havo en vwo is te boeken via +31 (0)15 - 219 79 27 of [email protected] Graag minimaal twee weken van tevoren reserveren.
  • De workshops zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag om 09.00, 10.00 of 11.00 uur.
  • Het programma duurt in totaal 180 minuten, waarvan 60 minuten rondleiding in Museum Prinsenhof Delft en 120 minuten workshop bij OPEN. Het is vijf minuten wandelen van het museum naar OPEN.
  • Kosten: € 10,00 per leerling inclusief entree. Er mag altijd één begeleider per tien leerlingen gratis mee in de tentoonstelling. Voor elke extra begeleider betaal je € 9,00 per persoon. Betaling met de Cultuurkaart is mogelijk.
  • Een groep bestaat uit maximaal vijftien leerlingen. Indien een klas uit meer leerlingen bestaat, wordt de klas in twee groepen gesplitst.