Museum Prinsenhof

menu

Vrijwilligers

Voel je je betrokken bij Delft en wil je bijdragen aan het toegankelijk maken van de rijke geschiedenis van de stad? Meld je aan als vrijwilliger bij Museum Prinsenhof Delft. Door de inzet van vrijwilligers is het museum in staat om allerlei werkzaamheden uit te voeren waardoor de verhalen van Delft vertelt kunnen worden. Er zijn verschillende soorten werkzaamheden waar deze vrijwilligers voor worden ingezet, zoals:

WikiDelft
WikiDelft (www.wikidelft.nl), het online historisch platform voor Delft. Op WikiDelft worden verhalen over de stad, de regio en haar geschiedenis in woord, beeld en geluid verzameld. Op deze website kan iedereen die iets kwijt wil over Delfts erfgoed (verhalen, foto’s, filmpjes, etc.) actief zijn of haar bijdrage leveren.

Winkeltje Kouwenhoven
Winkeltje Kouwenhoven op het Sint Agathaplein is een plek waar je de sfeer van vroeger kunt proeven. Je koopt er ouderwetse en nostalgische producten zoals Oudhollands snoepgoed, olielamponderdelen en nostalgisch speelgoed. De “bediendes” van Winkeltje Kouwenhoven zijn allemaal vrijwilligers. De werkzaamheden bestaan uit het helpen van klanten, eenvoudige kassahandelingen, het controleren en aanvullen van de winkelvoorraad en natuurlijk de bezoekers laten genieten van een stukje nostalgisch Delft.

Ook bij Archief Delft en Archeologie Delft (Erfgoed Delft) werken vele vrijwilligers die bijdragen aan het toegankelijk maken van de geschiedenis van de stad. Iedereen die zich wil voor ten minste een halve dag per week wil inzetten voor het Delftse culturele erfgoed kan zich aanmelden als vrijwilliger. Neem voor meer informatie contact op met het museum via [email protected]