Museum Prinsenhof

menu

Plan je museumbezoek

Om u te kunnen ontvangen, nemen wij uiteraard maatregelen om uw bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Deze maatregelen zijn conform de richtlijnen en veiligheidseisen van het RIVM, waarbij het protocol van de Museumvereniging gehanteerd is. Uit ons online publieksonderzoek onder bezoekers is gebleken dat 95% van onze bezoekers zich veilig tot zeer veilig voelt tijdens hun bezoek. Hieronder leest u welke maatregelen wij nemen. Zo kunt u zich goed voorbereiden op uw museumbezoek en weet u wat u te wachten staat.

Algemeen

  1. Bij de entree van het museum wordt u gevraagd om de QR code te tonen via de CoronaCheck App op uw mobiele telefoon of op papier. De QR code wordt door een van onze medewerkers gescand en gecontroleerd of de gegevens overeenkomen met uw identiteitsbewijs
  2. Vanaf zaterdag 27 november 2021 is het verplicht een mondkapje te dragen in het museum gedurende uw hele bezoek
  3. Het vooraf online reserveren van een toegangsticket is niet verplicht. Wel adviseren wij u vooraf een online ticket te bestellen, om te voorkomen dat u moet wachten om naar binnen te kunnen. Tickets zijn te bestellen op onze ticketpagina.  
  4. Bij het bestellen van een online ticket hanteren wij tijdsloten om drukte in het entreegebied en in de zalen van het museum te voorkomen, zodat u zo goed mogelijk 1,5 meter afstand kunt bewaren.
  5. Wij verzoeken u zoveel mogelijk met pin of mobiel te betalen.
  6. Als u verkoudsheidsklachten hebt, kunt u het museum helaas niet bezoeken. U kunt contact opnemen met de klantenservice via 015 260 23 58 of via [email protected] om uw ticket om te boeken naar een ander moment of om uw geld terug te krijgen.

In het museum

  1. De in- en uitgang van het museum zijn van elkaar gescheiden. 
  2. In het museumgebouw wordt gezorgd voor extra schoonmaak van contactpunten en aanraakoppervlakken, zoals deurklinken, wc's kranen, kluisjes en betaalautomaten. Op diverse plekken is er desinfecterende handgel beschikbaar.
  3. Wij vragen u waar mogelijk uw jas en tas niet mee te nemen naar het museum of waar mogelijk achter te laten in de auto. Als u een tas bij u heeft, kunt u gebruikmaken van de garderobe en een gratis kluisje. 
  4. Het museumcafé is voorlopig gesloten.