Museum Prinsenhof

menu

Plan je museumbezoek

Sinds 1 juni heeft Museum Prinsenhof Delft zijn deuren weer geopend. Wij zijn zeer verheugd u weer te kunnen verwelkomen in ons museum en u te kunnen laten genieten van wat ons mooie museum te bieden heeft. U heeft ook de gelegenheid om onze nieuwe tentoonstelling 'Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800' te komen bewonderen.

Om u te kunnen ontvangen, nemen wij uiteraard maatregelen om uw bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Deze maatregelen zijn conform de richtlijnen en veiligheidseisen van het RIVM, waarbij het protocol van de Museumvereniging gehanteerd is. Uit ons online publieksonderzoek onder bezoekers is gebleken dat 95% van onze bezoekers zich veilig tot zeer veilig voelt tijdens hun bezoek. Hieronder leest u welke maatregelen wij nemen. Zo kunt u zich goed voorbereiden op uw museumbezoek en weet u wat u te wachten staat.

Algemeen

 1. Kom zo veel mogelijk op eigen gelegenheid naar het museum.
 2. Als u verkoudsheidsklachten hebt, kunt u het museum helaas niet bezoeken. U kunt contact opnemen met de klantenservice via 015 260 23 58 of via [email protected] om uw ticket om te boeken naar een ander moment of om uw geld terug te krijgen.
 3. Het vooraf online reserveren van een toegangsticket is sinds 1 juli 2020 niet meer verplicht. Wel adviseren wij u vooraf online een ticket te bestellen zodat u niet het risico loopt dat er niet direct plaats is en u wat langer moet wachten. Tickets zijn te bestellen op onze ticketpagina.  
 4. Bij het bestellen van een online ticket hanteren wij tijdsloten om drukte in de entree en in de zalen van het museum te voorkomen. 
 5. Groeps- en schoolbezoeken aan het museum zijn voorlopig helaas niet mogelijk.
 6. Rondleidingen, cursussen, lezingen en andere publieksactiviteiten zijn voorlopig geannuleerd.

In het museum

 1. Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 2. In het museum is grotendeels een eenrichtingsroute opgesteld, zodat u zich veilig en op 1,5 meter afstand van andere personen in het museum kunt verplaatsen. De in- en uitgang van het museum zijn van elkaar gescheiden. 
 3. In het museumgebouw wordt gezorgd voor extra schoonmaak van contactpunten en aanraakoppervlakken, zoals deurklinken, wc's kranen, kluisjes en betaalautomaten. Op diverse plekken is er desinfecterende handgel beschikbaar.
 4. Wij vragen u waar mogelijk uw jas en tas niet mee te nemen naar het museum of waar mogelijk achter te laten in de auto. Als u een tas en tas bij u heeft, kunt u gebruikmaken van de garderobe en een gratis kluisje. 
 5. Betalen met contant geld is voorlopig niet mogelijk. Wij verzoeken u met pin of mobiel te betalen.
 6. Het museumcafé is voorlopig helaas gesloten.