Museum Prinsenhof

menu

De tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven

31 oktober 2015 t/m 14 februari 2016

Affiche webDe tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven in Museum Prinsenhof Delft besteedt veel aandacht aan zijn woonplaats en inspiratiebron Delft. Onopvallende details uit het Delftse straatbeeld – een stoep van natuursteen, een oud hekje – dienden vaak als startpunt voor zijn werken.

Kijk, Jan Schoonhoven laat de artistieke ontwikkeling van de kunstenaar zien: van kleurrijke, expressieve tekeningen tot abstracte reliëfs. Verschillende werken zijn nooit eerder tentoongesteld geweest. In een lichtcabine die speciaal is ontwikkeld door de TU Delft, kan de bezoeker zelf ervaren wat de invloed is van lichtval op Schoonhovens werk.
De tentoonstelling is te zien tot en met 14 februari 2016; de entree bedraagt voor alle bezoekers € 5,00. Echter hebben kinderen t/m 11 jaar gratis toegang tot deze tentoonstelling.

In Stedelijk Museum Schiedam, hét museum voor Nederlandse beeldende kunst van na 1945, is tegelijkertijd de tentoonstelling De werkelijkheid van Jan Schoonhoven te zien. Deze tentoonstelling richt de aandacht op het werk van Jan Schoonhoven in de context van zijn tijd en in relatie tot internationale geestverwanten. Beide tentoonstellingen vullen elkaar naadloos aan en geven samen een compleet beeld van het leven en het werk van deze belangrijke moderne kunstenaar.

Kijk, Jan Schoonhoven
wordt mede mogelijk gemaakt door:

TU Delft logo
Logo downloads NL web zwart
 Cultuurfonds RGB teal

 Logo BNG Cultuurfonds kleur
 Fonds 21.Logo
 
zabawas
 shdj logo 1 RGB
 
Communicatie in Cultuur

 logolichtpunt
 
heijmerink wagemakers vormgeversatelier bv 6749