Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Zomervakantie in Museum Prinsenhof Delft

13 juli 2015

Tijdens de zomervakantie is er voor jong en oud genoeg te beleven in Museum Prinsenhof Delft. Denk aan een rondleiding door de middeleeuwse stadsgevangenis Het Steen, een familierondleiding door het museum of doe mee aan de Minimuseum Zomerverkiezing.

250pxrondleidingHetSteen FotograafMarcozwinkels

Huiveren tijdens rondleiding in de middeleeuwse gevangenis Het Steen

Museum Prinsenhof Delft verzorgt in de zomervakantie rondleidingen in stadsgevangenis Het Steen. Het Steen is gebouwd in de late middeleeuwen en ligt midden in het historische centrum van Delft. De gevangenis maakt deel uit van het 16e eeuwse Stadhuis. Kom meer te weten over criminaliteit, rechtspraak, bestraffingen en natuurlijk de koelbloedigste gevangene van Het Steen, Balthasar Gerards. De moordenaar van Willem van Oranje werd in Het Steen gevangen gehouden, verhoord, op gruwelijke wijze gemarteld en ter dood veroordeeld. In Het Steen zijn tevens nog enkele originele martelwerktuigen te zien.
Rondleiding
De rondleidingen in Het Steen vinden dagelijks plaats op maandag tot en met vrijdag van 12.00u – 12.30u. Bekijk vooraf de actuele agenda voor alle data. Maximaal 20 bezoekers per rondleiding. Vol = vol.
Kaartverkoop (alléén bij het Toeristen Informatie Punt Delft, Kerkstraat 3)
Volwassenen: € 3,50
Kinderen (8 tot 18 jaar): € 2,50
Bezoekers van Het Steen krijgen na afloop een informatieboekje en ontvangen op vertoon van hun toegangsvoucher tevens € 1,50 korting bij Museum Prinsenhof Delft.
Let op

  • Niet voor angsthazen! Het verhaal van de gids kan minder geschikt zijn voor kinderen onder de 8 jaar.
  • Vanwege de vele trappen in de toren is de rondleiding niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Zomerverkiezing Minimuseum

MiniMuseum A

Hoe zou jouw museum er uit zien? Hangen er schilderijen, staan er beelden of…?
In de zomervakantie kun je in Museum Prinsenhof Delft je eigen minimuseum maken. Knip, plak, teken en kleur je eigen museum en je eigen kunstwerken. Je minimuseum krijgt een speciale plaats in het museum zodat elke bezoeker het goed kan bekijken. De drie leukste, mooiste, spannendste of bijzonderste minimusea winnen een Museumkaart. Aan het einde van de zomervakantie (31 augustus) maken wij de winnaars bekend.

Familierondleiding door het museum
Elke tweede zondag van de maand is er een rondleiding voor het hele gezin. Jullie worden meegenomen langs de meest bijzondere stukken van het museum: doe, kijk en ontdek! Aanmelden kan op de dag zelf bij de balie van het museum . Max. 5 gezinnen op volgorde van aanmelding. Reserveren is niet mogelijk.

Of...

  • Leer al dwalend, luisterend en turend Museum Prinsenhof Delft kennen. Geen gehaast en in eigen tempo je laten rondleiden door het museum? Met de audiotour maak je kennis met de hoogtepunten van de museumcollectie. Ook onthult de tour de geheimen van het oude kloostergebouw en het woonhuis van Willem van Oranje.
  • Speel met het hele gezin de familiespeurWIJZER van Museum Prinsenhof Delft. De familiespeurWIJZER is een combinatie van een kennisquiz met een bordspel en vol interactie. Het museum is hierbij het speelbord en als familie ga je op zoek naar de grootste vriend van het museum. Er zijn verschillende opdrachten om op te lossen tijdens het spel en niet iedereen mag zomaar een antwoord geven. Zo zijn er kindervragen, volwassenenvragen en familievragen. En er zijn vragen waar het antwoord te vinden is door goed te kijken en te denken maar ook door goed te zoeken, te tekenen of door een code op te lossen.
  • Onderzoek met de Cold Case speurkoffer de moord op Willem van Oranje en vergelijk jullie bevindingen met de resultaten van het officiële moordonderzoek. Met behulp van een eigen onderzoekskoffer kan je metingen verrichten op de plaats delict en oude getuigenverslagen en historische prenten bekijken. Op deze manier maakt jong en oud kennis met diverse informatiebronnen en onderzoeksmethoden.