Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Vrijwilligers voor Winkeltje Kouwenhoven

4 april 2023

Winkeltje Kouwenhoven zoekt zondagse vrijwilligers
In het nostalgische Winkeltje Kouwenhoven, onderdeel van Museum Prinsenhof Delft, waan je je terug in de tijd. Het is een plek waar de oudere generaties herinneringen op kunnen halen en de jongere generaties de sfeer van vroeger kunnen proeven. Kouwenhoven binnengaan betekent een stapje terug doen in de tijd. De bezoekers kunnen hier terecht voor Oudhollands snoepgoed, blikken speelgoed, ouderwetse schoonmaakmiddelen en olielamponderdelen. Het ophalen van ieders herinneringen levert regelmatige bijzondere gesprekken op over het verleden en heden van zowel mensen zelf als de stad Delft.
Het winkeltje wordt gerund door vrijwilligers die zorgen een gastvrij onthaal van de bezoekers, de verkoop van de artikelen, het controleren en aanvullen van het assortiment en het opgeruimd houden van het winkeltje. De vrijwilligers worden aangestuurd door de coördinator van het winkeltje.

Jouw Profiel
Je hebt affiniteit met het winkeltje, bent communicatief vaardig, beschikt over een empathisch vermogen en hebt plezier in de omgang met onze bezoekers. Je bent op de oneven zondagen en/of elke dinsdag beschikbaar van 12.00 uur tot 16.00 uur. Al onze vrijwilligers zorgen ervoor dat ze een verzorgde indruk maken.
Museum Prinsenhof Delft streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Wat we bieden
Je maakt deel uit van een betrokken team vrijwilligers die de bezoekers op enthousiaste wijze ontvangt en laat kennismaken met de tijd van weleer en de stad Delft. Je bent als eerste aanspreekpunt van de bezoekers en de verantwoordelijke tijdens jouw dienst, die je altijd draait met een andere vrijwilliger. Uiteraard vergoeden wij eventuele reiskosten en ben je van harte welkom bij de opening van onze tentoonstellingen in Museum Prinsenhof Delft en andere personeelsactiviteiten.

Heb je interesse? Laat ons dit weten door het sturen van een e-mail naar [email protected] vóór het eind van april, dan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Voor eventuele informatie kan je bellen met Fleur Kwak, telefoonnummer 06 34 47 70 96.