Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Vrijwilligers gezocht voor 'Het Delft van Vermeer'

13 januari 2023

Vrijwilligers gastheer & gastvrouw in Museum Prinsenhof Delft tijdens de tentoonstelling ‘Het Delft van Vermeer’

Museum Prinsenhof Delft is een museum van nationale betekenis met een prachtige Delftse collectie. Onze collectie en verhalen willen wij delen met een zo breed mogelijk publiek. Met onze tentoonstellingen, activiteiten en ons unieke monumentale gebouw willen we bezoekers context geven, inspireren en uitdagen om met elkaar in gesprek te gaan. Dat doen we aan de hand van drie pijlers: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. En met de voor ons museum kenmerkende ‘Delftse blik’, een nieuwsgierige, innovatieve en open kijk op de wereld.

Van 10 februari 2023 t/m 4 juni 2023 is in het museum de tentoonstelling ‘Het Delft van Vermeer’ te zien. Delft was in de 17de eeuw een broedplaats van talent, een plek waar belangrijke innovaties plaatsvonden. Hier groeide Johannes Vermeer (1632-1675) uit tot een schilder van wereldformaat. Voor het eerst staat het leven van deze wereldberoemde Delftse meester centraal in een tentoonstelling. Topstukken van Delftse tijdgenoten worden getoond naast Delfts aardewerk, Delftse tapijten, archivalia en egodocumenten. Hiermee schetsen we een rijk beeld van het artistieke, intellectuele en sociale klimaat in Delft in de 17de eeuw.

Ons museum heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan en vindt het daarom belangrijk dat bezoekers zich welkom voelen. Dat willen we bereiken door een vlekkeloos verloop van de toegang naar de museumzalen en een persoonlijke benadering. Wij verwachten tijdens de tentoonstelling een groot aantal bezoekers uit binnen- en buitenland. Daarom zijn we op zoek naar versterking van ons team van gastheren en gastvrouwen.

De gastheer of gastvrouw zorgt voor een gastvrij onthaal van de bezoekers in het entreegebied waar naast de ticketverkoop en de garderobe ook de museumwinkel gesitueerd is. De gastheren en -vrouwen worden aangestuurd door de floormanagers en zorgen samen met de andere collega’s voor ontvangst, ticketcontrole, winkelverkoop en uitgifte van de audiotour.

Jouw Profiel
Je hebt affiniteit met kunst- en cultuur, spreekt minimaal goed Nederlands en Engels en hebt plezier in de omgang met onze bezoekers. Je bent tussen 10 februari 2023 t/m 4 juni 2023 minimaal één dag per week beschikbaar van 10.30 uur tot 17.00 uur. De publieksmedewerkers dragen onze bedrijfskleding en zorgen ervoor dat ze een verzorgde indruk maken.

Museum Prinsenhof Delft streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren

Wat we bieden
Je maakt deel uit van een enthousiast en ambitieus team die, naast het tonen van onze vaste collectie, Museum Prinsenhof Delft op de kaart weet te zetten met nieuwe en bijzondere tentoonstellingen en vele andere activiteiten. Je staat als eerste aanspreekpunt van onze bezoekers midden in het culturele leven. Uiteraard vergoeden wij de reiskosten en ben je van harte welkom bij de opening van onze tentoonstellingen en andere personeelsactiviteiten.

Heb je interesse? Laat ons dit weten door het sturen van een e-mail naar [email protected] dan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Voor eventuele informatie kan je bellen met Ellen Bakker, telefoonnummer 06 52738756.