Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Verjaardag van de Vrienden

27 september 2022

Het is feest bij de Vriendenvereniging van Museum Prinsenhof Delft!

Er zijn namelijk twee mijpalen te vieren: Willem van Oranje is 450 jaar geleden ingetrokken in het Prinsenhof én de vereniging bestaat 40 jaar. En wie jarig is trakteert! Voor deze zeer speciale gelegenheid schenkt de vereniging een nieuw schilderij voor de vaste collectie van het museum. Dit schilderij wordt op 13 november onthuld, waarna het zo spoedig mogelijk kan worden bezichtigd.

Ook stelt de Vriendenvereniging een leuke prijsvraag, waarmee je kans maakt op een diner voor twee! De vraag luidt als volgt: 
De laatste woorden van Willem van Oranje zijn bekend. Toen hij was neergeschoten in 1584 zou hij hebben gezegd (vertaald): “Mijn God heb medelijden met mij en met dit arme volk.” Bedenk nu wat de eerste woorden waren die Willem uitsprak toen hij in 1572 bij het Prinsenhof in Delft arriveerde.
Wees lekker creatief, de leukste en origineelste inzending wordt beloond met een etentje in stijl voor twee personen. Stuur je antwoord uiterlijk 16 oktober naar [email protected]. De winnaar wordt op 13 november bekend gemaakt.

Wil je ook Vriend worden? Je krijgt o.a. gratis entree, 10% korting op winkelartikelen, toegang tot lezingen en meer! Lees meer informatie over de vereniging en meld je aan!

vrienden van MPD logo