Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Museum Prinsenhof Delft is op zoek naar verhalen van Delftse vrouwen

2 juni 2021

Museum Prinsenhof Delft is op zoek naar verhalen van Delftse vrouwen 

De geschiedenis is niet compleet zonder de blik van vrouwen. Dat spreekt voor zich, maar is nog niet vanzelfsprekend. Daarom richt Museum Prinsenhof Delft dit jaar haar Delftse blik op vrouwen. Het museum kijkt door nieuwe ogen naar het verleden door de onderbelichte verhalen te vertellen van vrouwen rondom Willem van Oranje . Die verhalen werpen een nieuw licht op onderwerpen die vrouwen van alle tijden verbinden zoals liefde, succes, moederschap en rouw. Om vrouwen uit Delft te ontmoeten, te inspireren en met hen in gesprek te gaan, trekt het museum de stad in met verschillende gratis activiteiten.

Activiteiten

 • Ontmoetingen in de wijk
  Vrouwen zijn welkom op verschillende plekken in de wijk: in de Wereldparels (8 juni, 10-12 uur), Moe’s Tuin Poptahof (24 juni, 10-12 uur) en Odensehuis de Linde Delft (6 juli, 10-11.30 uur). Tijdens een kop koffie, thee en wat lekkers kunnen ervaringen en verhalen worden uitgewisseld. Het museum biedt ook de mogelijkheid het verhaal ter plekke door een museummedewerker vast te laten leggen. Deelname is gratis. Meer informatie via www.dedelftseblik.nl/agenda 

 • Schrijfworkshop ‘Verhalen delen, verhalen maken’
  In de online workshop ‘Verhalen delen, verhalen maken’ leren deelnemers in twee uur hoe je volgens een 7-stappenplan een verhaal kunt schrijven. Voor de workshop is geen schrijfervaring nodig. Deze gratis schrijfworkshop wordt aangeboden in samenwerking met De VAK. Centrum voor de kunsten. (8 juni, 22 juni en 6 juli, 19.30-21.30 uur, aanmelden via www.dedelftseblik.nl/agenda).

 • Stadswandeling Delftse Powervrouwen
  In de stadswandeling ‘Delftse powervrouwen’ staat de rol van vrouwen in de geschiedenis van Delft centraal. De wandeling voert langs bijzondere en betekenisvolle plaatsen waarbij de gids vertelt hoe historische vrouwen uit Delft streden voor hun ideeën en opkwamen voor hun rechten in een tijd dat dat niet vanzelfsprekend was. Deze gratis stadswandeling wordt aangeboden in samenwerking met het Gilde Delft (13 juni, 27 juni en 18 juli, 14.00-15.30 uur, aanmelden via www.dedelftseblik.nl/agenda).

 • Afsluitende zomerpicknick in de museumtuin
  Als afsluiting van het activiteitenprogramma organiseert Museum Prinsenhof Delft een zomerpicknick in de museumtuin. Tijdens de picknick kunnen vrouwen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek, onder het genot van muziek, lekker eten en gezelligheid. Deelnemers kunnen zelf eten meenemen of voor 4 euro een picknickdoos bestellen (11 juli, van 13.30-14.00 uur, aanmelden en bestellen van picknickdozen via www.dedelftseblik.nl/agenda).

De Delftse Blik

Met De Delftse blik kijkt Museum Prinsenhof Delft met een nieuwsgierige en onderzoekende blik naar zijn eigen collectie. Inwoners van Delft en museumbezoekers worden uitgedaagd om mee te kijken, en met elkaar in gesprek te gaan over de manier waarop onze geschiedenis wordt verteld. Door samen programmering te maken wil het museum nieuwe verhalen ophalen en de drempel voor een bezoek verlagen. Het museum kiest voor Willem van Oranje, omdat dit een van de drie museumpijlers is en omdat hij verbonden is aan actuele thema’s. Zo staan in 2022 en 2023 de thema’s veiligheid en vrijheid centraal. Ieder jaar krijgt een beeldend kunstenaar de opdracht een werk te maken dat aansluit bij het thema. Lees meer op: www.dedelftseblik.nl .

De Delftse Blik wordt mede mogelijk gemaakt door: 

Logo Mondriaan FondsNL web zwartF1818sponsor rabobankvsbfonds pay off rgbLogo DLE