Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Rabo Museumkidsweek

7 oktober 2016

In de herfstvakantie (15 - 23 oktober) is het Museumkidsweek in Museum Prinsenhof Delft. De gehele week zijn er extra activiteiten voor kinderen.

Wat is er te doen?

Theater Stuiter 3  

Familievoorstelling “Gezocht: een nieuwe koning m/v”
Willem van Oranje heeft ruzie met koning Filips. Volgens Willem is die ruzie de schuld van Filips, die allerlei rare plannen heeft. Daarom heeft hij Filips weggestuurd. Dat deed hij niet alleen: piraten, soldaten, baronnen, spionnen, burgers en buitenlui hielpen hem. Willem heeft nog wel één probleem: wie wordt nu koning? De hertog van Anjou en de graaf van Leicester hebben zich al aangemeld, maar Willem hoopt op meer kandidaten. Wie durft de uitdaging aan?

Datum: woensdag 19 oktober
Tijd: 13.00 uur en 15.00 uur
Kosten: gratis

Aanmelden gewenst via [email protected] of op de dag zelf bij de balie van het museum.

     
250pxRondleidingFamilie Fotograafmarcozwinkels  

Hoe word je een echte schutter?
Kom tijdens de herfstvakantie naar Museum Prinsenhof Delft en ontdek hoe je een echte schutter wordt! Schutters waren een soort politieagenten van de stad Delft. Maar waarom deden de schutters vroeger aan papegaaischieten? En wat is een molensteenkraag? Maak samen met een rondleider van het museum een ontdekkingstocht langs de schilderijen van de schutters in de nieuwe tentoonstelling Gevonden! Het laatste schuttersstuk ontdekt. Doe mee met onze veilige en diervriendelijke schutterswedstrijd papegaaischieten. Of poseer in schutterskleding en word een echte schutterskoning! Geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Datum: zondag 16 oktober (13.00-14.00 uur), vrijdag 21 oktober (14.00-15.00 uur) en zondag 23 oktober (13.00-14.00 uur)
Kosten: gratis exclusief entree museum

Aanmelden gewenst via [email protected] of op de dag zelf bij de balie van het museum. Max. 15 deelnemers op volgorde van aanmelding.

     
250pxrondleidingHetSteen FotograafMarcozwinkels  

Rondleiding – Gevangenis Het Steen
Kom meer te weten over de grenzen van de wet! Griezel mee tijdens de rondleiding in de stadsgevangenis van Delft, gevestigd in het 16e eeuwse Stadhuis. Hier werd onder andere de moordenaar van Willem van Oranje, Balthasar Gerards, gevangen gehouden en ter dood veroordeeld. Er zijn nog enkele originele martelwerktuigen te zien.

Datum: 18, 19, 20 en 21 oktober
Tijd: 12.00-12.30 uur
Kaartverkoop: VVV Delft, Kerkstraat 3
Kosten: tot 18 jr. € 2,50 / Volw. € 3,50

Aanmelden kan op de dag zelf bij de kassa van de VVV. Deelname vanaf 9 jaar. Max. 20 personen.

 

     MV Rabomuseumkidsweek banner 728x90