Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Online kaartverkoop Het Delft van Vermeer van start!

8 september 2022

Vanaf 8 september staat de online kaartverkoop voor onze toekomstige tentoonstelling Het Delft van Vermeer open. Deze ambitieuze tentoonstelling over het leven van Johannes Vermeer in Delft is van 10 februari tot en met 4 juni 2023 te zien in Museum Prinsenhof Delft. De tentoonstelling loopt parallel aan de grote Vermeer-expositie in het Rijksmuseum. Wil je het werk en leven van Vermeer beter ontdekken? Dan kun je nu alvast je kaartje kopen voor beide tentoonstellingen!

Over de tentoonstelling
Delft was in de 17de eeuw een broedplaats van talent, een plek waar belangrijke innovaties plaatsvonden. Hier groeide Johannes Vermeer (1632-1675) uit tot een schilder van wereldformaat. Voor het eerst staat de Delftse context waarin hij zijn schilderijen maakte centraal in een tentoonstelling. Bewonder topstukken van Delftse tijdgenoten, Delfts aardewerk, Delftse tapijten en nog veel meer. Deze schetsen een rijk beeld van het artistieke, intellectuele en sociale klimaat in Delft in de 17de eeuw. Meer informatie vind je op de tentoonstellingspagina.

  • Kaartverkoop
    Museum Prinsenhof Delft werkt met dagkaarten. Door deze vooraf te boeken, verzeker je jouw toegang tot de tentoonstelling op jouw gewenste datum.
  • Op aanvraag kan een rondleiding door de tentoonstelling of een lezingarrangement voor groepen worden geboekt. Informatie en reserveringen via T +31 (0)15 219 79 27 of [email protected]
  • Tijdens Het Delft van Vermeer (10 februari t/m 4 juni 2023) is Museum Prinsenhof Delft ook op maandag geopend (van 11.00 - 17.00 uur)

 Bestel uw ticket(s)