Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Muziekcompetitie Art Rocks maakt finalisten bekend

11 december 2018

Bijna 200 muziekacts maakten voor muziekcompetitie Art Rocks een soundtrack bij een bekend kunstwerk. Na spannende voorrondes in zeven musea, waaronder Museum Prinsenhof Delft, spelen op 23 januari 2019 de acht finalisten hun soundtrack live in poptempel Paradiso. Bij de voorronde in Museum Prinsenhof Delft kwam band Psyso als winnaar uit de bus.

Bijna 200 artiesten en bands lieten zich inspireren door een kunstwerk en stuurden een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. De vakjury en het publiek selecteerden de beste 56 acts voor de halve finales in Museum Prinsenhof Delft, Museum Boijmans Van Beuningen, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Centraal Museum en het Bonnefantenmuseum. Het publiek genoot van de intieme optredens tussen schilderijen, sculpturen en kunstinstallaties.

Uit deze spannende museumrondes won per museum één act een plek in de finale: in Museum Prinsenhof Delft is dat de band Psyso. Op woensdag 23 januari strijden de acht finalisten om de hoofdprijs van € 1000 en spelen ze in de poptempel hun soundtrack live bij een geanimeerde versie van hun favoriete kunstwerk. Ook wint elke finalist een professionele videoclip.

Finale Art Rocks in Paradiso

  • Wanneer: woensdag 23 januari 2019, 19.00 - 23.00 uur
  • Waar: Paradiso (Grote Zaal), Amsterdam
  • Finalisten: Colin Mooijman met band, Sofia Dragt, Jezekiah, PsySo, Teddy Mac, KUZKO, Tricycle en Romy & Daan. Beluister alle tracks
  • Special guests: Blaudzun, Yung Nnelg
  • Entree: € 10 (CJP €7,50)

Over Art Rocks

Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Museum Prinsenhof Delft, Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum en het Centraal Museum Utrecht.