Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

50.000e bezoeker Het Delft van Vermeer

1 mei 2023

Museum Prinsenhof Delft verwelkomt 50.000e bezoeker Het Delft van Vermeer

Met nog een maand te gaan bereikt de tentoonstelling Het Delft van Vermeer in Museum Prinsenhof Delft vandaag het prachtige aantal van 50.000 bezoekers. Directeur Janelle Moerman verwelkomt mevrouw Rietvelt uit Delft met haar kleindochters persoonlijk voor deze feestelijke gelegenheid en verrast hen met een bos bloemen en een exemplaar van de publicatie bij de tentoonstelling. U kunt deze unieke tentoonstelling over het leven van de geliefde kunstenaar Johannes Vermeer (1632-1675) in de stad Delft nog tot en met 4 juni zien.

“Wij zijn ontzettend trots op deze mooie mijlpaal voor Het Delft van Vermeer. De grote populariteit van de tentoonstelling toont aan dat Vermeer nog altijd leeft in Delft en ver daarbuiten. Het internationale publiek is heel nieuwsgierig naar de man achter zijn werk en ontdekt graag meer over de wereld van deze Delftse meester. De vele enthousiaste en hartverwarmende reacties van de bezoekers maken ons heel blij.” zegt Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft.

Grote belangstelling
Het Delft van Vermeer is al vanaf de opening in februari dit jaar zeer drukbezocht. In april voerden we zelfs tijdsloten in om een bezoek aan de tentoonstelling zo prettig mogelijk te maken. De online tickets zijn verkrijgbaar via www.prinsenhof-delft.nl. Tijdens de tentoonstelling Het Delft van Vermeer kunt u Museum Prinsenhof Delft dagelijks van 11 tot 17 uur bezoeken, ook op maandag.

Podwalk ruim 10.000 keer gedownload
In een speciale podwalk nemen we de luisteraar mee naar de stad van Vermeer. In 8 afleveringen van circa 15-20 minuten loopt conservator David de Haan samen met podcastmaker Dide Vonk langs de belangrijkste locaties in Vermeers leven. Het publiek weet dit wandelverhaal heel goed te vinden, deze is inmiddels ruim 10.000 keer gedownload.