Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Museum Prinsenhof Delft gaat weer open met nieuwe tentoonstelling

19 mei 2020

Zilveren meesterstukken alsnog te zien onder veilige omstandigheden

Op 1 juni heropent Museum Prinsenhof Delft de deuren! Vanaf dat moment is ook de nieuwe tentoonstelling Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800 te bezoeken. De tentoonstelling, die van eind maart tot eind augustus te zien zou zijn, wordt verlengd tot en met 3 januari 2021. We hebben maatregelen genomen om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren en u een veilig en comfortabel museumbezoek te bieden. Zo werken we met tijdsloten die online gereserveerd dienen te worden. Tickets zijn verkrijgbaar via onze website.

Nieuwe tentoonstelling
Met de tentoonstelling Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800 presenteren wij voor het eerst in 50 jaar een overzicht van het mooiste zilver dat vanaf het begin van de 17de eeuw in Delft is gemaakt. Te zien zijn topstukken uit de bloeiperiode van de Delftse zilversmeedkunst: pronkstukken als nautilusbekers, drinkschalen en speciale tafelstukken uit de 17de eeuw, maar ook spektakelstukken voor de thee- en tafelceremonie en kostbare toiletserviezen uit de 18de eeuw. Hoogtepunten uit de vooraanstaande eigen zilvercollectie worden aangevuld met bijzondere bruiklenen uit het onder andere het Rijksmuseum, het Boston Museum Fine Arts en uit vooraanstaande particuliere collecties. Vanwege de Coronacrisis zijn enkele bruiklenen uit Groot-Brittanniƫ nog niet naar Nederland vervoerd. De tentoonstelling is voor alle museumbezoekers zonder toeslag te bezoeken.

Veilig naar het museum
De heropening van ons museum vindt conform de richtlijnen en veiligheidseisen van het RIVM plaats, waarbij het protocol van de Museumvereniging gehanteerd is. Voorlopig kunt u het museum uitsluitend bezoeken door voorafgaand aan het bezoek online een ticket te reserveren. Hiermee kunnen we drukte in de entree en in de zalen van het museum voorkomen. Door het museum loopt een eenrichtingsroute, zodat u zich veilig en op 1,5 meter afstand van andere personen in het museum kunt verplaatsen. Ook maken we aanraakvlakken intensief schoon en stellen we op verschillende plekken desinfecterende handgel beschikbaar. Het museum is ook met de auto goed bereikbaar. U kunnen parkeren in de nabijgelegen Prinsenhofgarage.

Heeft u een vraag over uw bezoek of over de maatregelen die wij treffen in het museum? Bekijk eerst de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, stuur dan een mail naar [email protected]