Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Museum Prinsenhof Delft en de Rabobank verlengen partnerschap

27 augustus 2020

Museum Prinsenhof Delft en de Rabobank zijn voor drie jaar een samenwerking aangegaan om nieuwe Delftse doelgroepen aan het museum te verbinden in het kader van het inclusie en diversiteitsbeleid. Museum Prinsenhof Delft is er voor iedereen, maar in de praktijk blijkt dat nog niet iedereen gemakkelijk zijn weg naar het museum vindt. Het museum en de Rabobank willen samen de drempel voor een bezoek verlagen.

De eerste stappen die Museum Prinsenhof Delft hiertoe zet zijn de zogenaamde Open Huis avonden en de winactie voor het gratis gebruik van de Van der Mandelezaal. Tijdens de Open Huis avonden leiden museummedewerkers van verschillende afdelingen de gasten rond. Internationale muziek en hapjes vormen naast deze rondleidingen de basis voor een persoonlijke ontmoeting en dialoog tussen gast en museum. Ook gaat het museum de komende jaren in een project over Willem van Oranje programma’s ontwikkelen samen met de inwoners van Delft. Zo komen nieuwe doelgroepen in contact met het museum en worden de verhalen over Willem van Oranje straks verteld en belicht vanuit verschillende perspectieven.

Rabobank ondertekening web
Tjerk-Martijn Mulder, directievoorzitter van Rabobank in Delft en Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

Deze huidige en toekomstige projecten van het museum sluiten aan op de maatschappelijke visie van de Rabobank. De Rabobank is betrokken bij de samenleving en maakt zich hard voor groepen die vooruit willen komen en actief mee willen doen in de maatschappij.

Tjerk-Martijn Mulder, directievoorzitter Rabobank Delft: “Zelfredzaamheid betekent voor ons: mensen helpen om sociaal en economisch onafhankelijk te zijn en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Wij helpen mensen graag die zelf actief vooruit willen. Iedereen die vooruit wil komen, moet de kans krijgen zich te ontwikkelen. Daarom investeren wij in die eigen kracht van mensen. Dit sluit naadloos aan op het programma dat Museum Prinsenhof Delft neerzet. Kunst en cultuur hebben altijd gezorgd voor transities en verandering in de maatschappij. Daarom gaan wij graag deze samenwerking aan en geloven wij dat de verbindingen zorgen voor een betere, meer inclusieve toekomst van de stad.” Ook voor het museum zijn deze doelgroepen belangrijk. Het museum heeft de ambitie toegankelijk te zijn voor mensen voor wie een bezoek niet vanzelfsprekend is. “Wie je ook bent, wat je ook doet je bent hier welkom. Dit geldt voor zowel bezoekers als onze huidige en toekomstige medewerkers. Het is belangrijk dat ieder zich in het museum erkend, herkend en verwelkomd voelt.”, aldus Janelle Moerman directeur Museum Prinsenhof Delft.

Gratis optreden in de Van der Mandelezaal
Tijdens de afgelopen zomermaanden zijn zangers, dansers en musici uit Delft opgeroepen om mee te doen aan de winactie voor het gratis gebruik van de Van der Mandelezaal. Museum Prinsenhof Delft wil met deze actie de stad en de inwoners van Delft, en in het bijzonder de culturele instellingen en verenigingen, in coronatijden een hart onder de riem steken. Iedereen kan meedoen, de prijsvraag geldt ook voor niet-professionele gezelschappen die af en toe samenkomen om te zingen, muziek te maken of te dansen. Meedoen met de actie kan nog tot 1 september door een reactie in vorm van een verhaal, foto of filmpje te sturen naar [email protected]. Meer informatie over de actie en de algemene voorwaarden zijn te vinden op: prinsenhof-delft.nl/wedstrijdvoordestad

Bijschrift:Inhuldigingsportret koning der Nederlanden, 2013, Michiel van Nieuwkerk, Collectie Museum Prinsenhof Delft