Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Museum Prinsenhof Delft en CANIDREAM geven jongeren een stem in De Delftse Blik

28 juni 2022

Museum Prinsenhof Delft en CANIDREAM geven jongeren een stem in De Delftse Blik

27 juni 2022

Museum Prinsenhof Delft en jongerenorganisatie CANIDREAM slaan de handen ineen voor het meerjarige co-creatie project De Delftse Blik, waarin thema’s als vrouwen, veiligheid en vrijheid centraal staan. Museum Prinsenhof Delft sluit aan bij een aantal activiteiten van CANIDREAM rondom Keti Koti en geeft jongeren de kans hun stem te laten horen over deze thema’s. De input die de jongeren geven zal later gebruikt worden voor een kunstwerk en voor publiekactiviteiten later dit jaar. Met deze samenwerking treedt het museum naar buiten en maakt programma’s voor en door jonge stadsgenoten.

“Deze samenwerking is een belangrijke stap voor het verder verbinden van de binnenstad met de buitenwijken, en jongeren meer in contact te brengen met het aanbod dat Museum Prinsenhof Delft ook voor hen in petto heeft.” Glenn Weisz, directeur CANIDREAM

CANIDREAM.jpg

In gesprek met communities
Museum Prinsenhof Delft gaat in het in 2021 gelanceerde vierjarige project De Delftse Blik het gesprek aan met diverse communities in de stad met de geschiedenis van Willem van Oranje als startpunt. In het eerste themajaar kwamen nieuwe vrouwelijke perspectieven aan bod in Historische Vrouwen. Over het thema veiligheid praten naast jongeren ook TU studenten en Delftenaren met roots in Oekraïne en Turkije mee. In 2023 stelt De Delftse Blik het thema vrijheid centraal.

Keti Koti herdenking
Op vrijdag 24 juni sloot het team van De Delftse Blik aan bij het programma rond de theatervoorstelling 'Keti Koti 1873: verbinden door te verbreken' in theater De Veste. Op 1 juli is De Delftse Blik ook aanwezig bij de activiteiten van CANIDREAM tijdens Keti Koti ̶ letterlijk vertaald het verbreken van de ketenen ̶ de dag waarop we de afschaffing van de slavernij in Nederland herdenken en vieren.

Kijk voor meer informatie en opkomende activiteiten van De Delftse Blik op www.dedelftseblik.nl