Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Meewerkstage Marketing en Communicatie

11 mei 2022

Wil je graag ervaring opdoen en je cv verrijken in een inspirerende en dynamische omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou: een stagiair(e) Marketing en Communicatie vanaf september 2022.

Wie zijn wij?

Museum Prinsenhof Delft vertelt het verhaal van vijf eeuwen Nederlandse geschiedenis aan de hand van drie iconen: Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw. Delft kent een rijke geschiedenis waaraan Museum Prinsenhof Delft actief bijdraagt. Zo bevindt het museum zich in het voormalige Sint-Agathaklooster wat later het hof van Willem van Oranje werd. Deze bijzondere geschiedenis van het gebouw versterkt de betekenisvolle verhalen over kunst en cultuur. Het museum deelt, verrijkt en bewaart deze rijke geschiedenis met haar belangrijke. Dit alles gebeurt aan de hand van de bijzondere Delftse collectie.

Het tentoonstellingsprogramma is ambitieus en gevarieerd met Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer in 2019, Jindezhen. 1000 jaar porselein uit 2021 en Bram Bogart. Schilder van formaat uit 2022. Jaarlijks ontvangt Museum Prinsenhof Delft ongeveer 80.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Kernwaarden van het museum zijn: kwaliteit (spraakmakend en uniek), verbindend (open en gastvrij), authentiek (Delftse innovatieve blik) en ondernemend (met lef).

Wie zoeken we?

Je bent een derdejaars HBO-  of WO-student en hebt affiniteit met communicatie en de culturele sector. Je bent communicatief vaardig, zelfstandig, stressbestendig en neemt graag het initiatief. Je vindt het leuk om in een team te werken en teksten te schrijven, je spreekt en schrijft dan ook uitstekend Nederlands. Verder steek je graag de handen uit de mouwen.

Wat ga je doen?

Je werkt binnen het team Marketing & Communicatie en Development mee aan de promotie van de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer en bijbehorende activiteiten en evenementen:
- marketingacties uitdenken en uitwerken voor verschillende doelgroepen
- ondersteuning bieden bij het creëren van (online) content: schrijven en redigeren van teksten voor de website, persberichten en diverse social media kanalen.
- persmappen verzorgen
- fotografen, journalisten en filmploegen in het museum begeleiden
- ondersteuning bieden bij de verschillende persmeetings
- gasten ontvangen bij de opening van de tentoonstelling
- bijhouden van de knipselmap
- alle andere voorkomende werkzaamheden op de afdeling

Wat bieden we?

- een kennismaking met de veelzijdigheid van marketing en communicatie
- ervaring met de dynamiek van een inspirerende organisatie in de culturele sector
- professionele begeleiding
- een ongedwongen en informele werksfeer
- een inspirerende stage in een kunsthistorisch museum
- een stagevergoeding

Iets voor jou?

Stuur een cv en motivatie naar [email protected]