Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Literaire salon: Arthur Japin en Annejet van der Zijl

7 oktober 2015

Boekhandel De Omslag organiseert al vele jaren de succesvolle Literaire Salon. In oktober en november vindt de Literaire Salon plaats in Museum Prinsenhof Delft. Op 13 oktober is Arthur Japin te gast en op 26 november Annejet van der Zijl. Reserveer snel nog een plaats.


ArthurJapinA13 oktober: Arthur Japin
Naar aanleiding van zijn nieuwe historische roman De gevleugelde is Arthur Japin op dinsdag 13 oktober te gast in Museum Prinsenhof Delft.
De gevleugelde is de bijnaam voor de Braziliaanse uitvinder Alberto Santos-Dumont, het hoofdpersonage van de roman. Rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw verhuisde hij van Brazilië naar Parijs, alwaar hij zich stortte op het uitvinden van vliegtuigjes en luchtschepen. Deze avond wordt georganiseerd door boekhandel de Omslag.
AnnejetvanderZijl26 november: Annejet van der Zijl

Donderdag 26 november is Annejet van Zijl te gast naar aanleiding van haar nieuwe boek De Amerikaanse prinses.
Het gaat over het leven van Allene Tew (1872 -1955), een meisje van bescheiden afkomst dat zich wist op te werken tot een van de rijkste vrouwen van New York en – door een huwelijk met een Duitse prins – een Amerikaanse prinses. Daarnaast was ze de vrouw die de toen nog onbekende Bernhard zur Lippe Biesterfeld in 1935 onderdak bood in haar huis in Parijs en namens hem met de Nederlandse regering onderhandelde over zijn huwelijk met Juliana. Ook was ze, inmiddels hertrouwd met een Russische graaf, peetmoeder van hun eerste kind, Beatrix.
Annejet van der Zijl wordt geïnterviewd door Dorine Holman.

Aanvang: 20.30 uur (zaal open vanaf 20.00 uur)
Entree: € 12,50 (incl. drankje)
Locatie: Museum Prinsenhof Delft (ingang Waalse Kerk)
Reserveren via de website van boekhandel De Omslag.