Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Kaartverkoop Pieter de Hooch gaat van start!

14 augustus 2019

Lancering website
Met de lancering van www.pieterdehoochindelft.nl gaat vanaf vandaag de online kaartverkoop voor de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer officieel van start. Deze eerste overzichtstentoonstelling ooit in Nederland over de beroemde Delftse meester is van 11 oktober tot en met 16 februari 2020 te zien in Museum Prinsenhof Delft. Door vooraf online tickets te kopen, verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenst moment. 

Tijdsloten
Om een aangenaam bezoek te bevorderen, gelden zogenaamde tijdsloten die ieder half uur aanvangen. Hiermee wordt het aantal personen dat de tentoonstelling tegelijkertijd bezoekt zoveel mogelijk gereguleerd. Eenmaal in de tentoonstelling kunnen bezoekers zolang blijven als gewenst. 

Instaplezingen en lezingarrangementen voor groepen
Individuele bezoekers hebben de mogelijkheid om elke zondagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur een instaplezing (€ 2,50 p.p.) te volgen. Koop hier uw tickets voor een instaplezing. 

Lezingarrangment voor groepen
Voor groepen van 10 tot en met 80 personen is een apart lezingarrangement (€ 10,00 p.p., exclusief entree tentoonstelling) samengesteld, bestaande uit een introductielezing, koffie/thee met een koekje en een bezoek aan de expositie. Kaarten voor de instaplezingen en de groepsarrangementen kunnen online worden geboekt. Rondleiden in de tentoonstelling is helaas niet toegestaan. Koop hier uw tickets voor een lezingarrangement 

Combiticket
In samenwerking met kamermuziekensemble Camerata Delft en expositieruimte 38CC wordt een combiticket aangeboden. Met het combiticket (€ 37,50 p.p.) kunnen bezoekers een van de drie concerten van Camerata Delft (op 26 oktober, 7 december en 25 januari van 11.00 tot 12.00 uur) bijwonen in de Oude Kerk, het kunstwerk Narrow House in de Oude Kerk bezoeken, alsook de expositie Pieter de Hooch in Delft in Museum Prinsenhof Delft. Het combiticket kan eveneens online worden geboekt, koop hier uw ticket. 

Over de tentoonstelling
Vanaf 11 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 is in Museum Prinsenhof Delft de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland te zien van de beroemde 17de-eeuwse schilder Pieter de Hooch. Onder de titel Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer focust de tentoonstelling op de bloeiperiode van de kunstenaar (ca. 1655-1660) waarin Delft een hoofdrol speelt. Van over de hele wereld komen topstukken naar Delft: onder meer de Gemäldegalerie Staatliche Museen zu Berlin, de National Gallery of Art (Washington), het Kunsthaus (Zürich) en de Royal Collection Trust (uit de privécollectie van H.M. Queen Elizabeth II) lenen schilderijen uit. Onder de bruiklenen bevinden zich vele beroemde schilderijen, zoals het sleutelstuk van de tentoonstelling: Binnenplaats van een huis in Delft (1658) uit de National Gallery in Londen. Pieter de Hooch in Delft is met 29 topwerken de meest ambitieuze tentoonstelling ooit van Museum Prinsenhof Delft en werd mogelijk gemaakt door de Turing Toekenning 2017. De catalogus bij de tentoonstelling wordt uitgegeven door WBOOKS, kost € 24,95 (paperback)/ € 34,95 (hardback) en is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Lees hier meer over de tentoonstelling

Nationale tentoonstellingsprijs
In 2017 ontving Museum Prinsenhof Delft de Turing Toekenning I, de prijs voor het beste tentoonstellingsplan van een Nederlands museum voor de periode 2018-2020. De Turing Foundation is hoofdbegunstiger van de tentoonstelling. 

Begunstigers
De tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Delft, de Rijksoverheid (de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een indemniteitsgarantie toegekend), het Mondriaan Fonds, Fonds 21, Fonds 1818, Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, DSM, De Laatste Eer, Best Western Museumhotels Delft, de Vrienden van Museum Prinsenhof Delft, Werkse!, Members of the Williams College Class of 1965, AAme Adviseurs, de Gravin van Bylandt Stichting, Kabeldistrict NV, de Frans Mortelmans Stichting, Stichting Dorodarte, het Hendrik Mullerfonds, Stichting Stalpaert van der Wiele, Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren, mr. Th.J.H. Dröge notaris BV en Mecanoo Architecten.

Rembrand en de Gouden Eeuw
In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed. Reden om de kunstenaar te eren en zijn werk, zijn tijdgenoten en de 17de eeuw extra onder de aandacht te brengen. Dit komt samen in het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw, met tal van tentoonstellingen en activiteiten in heel het land. In 2019 werken NBTC Holland Marketing, het Fries Museum, het Mauritshuis, Museum het Rembrandthuis, het Rijksmuseum, Museum De Lakenhal, Museum Prinsenhof Delft, Het Scheepvaartmuseum, het Stadsarchief Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier samen met steden als Middelburg, Leiden, Dordrecht, Haarlem, Enkhuizen, Hoorn, Delft en Amsterdam onder de titel Rembrandt en de Gouden Eeuw. Voor een overzicht van alle activiteiten en partners: www.rembrandt-2019.nl

Delft en de Gouden Eeuw
In 2019 kleurt Delft ‘goud’ met een jaar lang culturele programmering in het teken van de Delftse Gouden Eeuw in het Delft van nu. Delft & de Gouden Eeuw is onderdeel van het landelijke themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. Het Delftse themajaar startte in januari met de tentoonstelling Glorious Delft Blue bij Royal Delft. De tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer is het hoogtepunt van het Delftse themajaar. Meer informatie: www.delft.com