Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Janelle Moerman nieuwe directeur

28 november 2016

Zij neemt het stokje over van Patrick van Mil, die per 1 december vertrekt. Moerman is momenteel directeur van Huygens' Hofwijck en Museum Swaensteyn in Voorburg.

Historicus Janelle Moerman (1972) is zeer ingenomen met haar aanstelling: “Museum Prinsenhof Delft is een veelzijdig museum met een rijke collectie en inspirerende thema’s: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Innovatie. Bovendien is het gevestigd in een heel bijzonder gebouw: één van de belangrijkste nationale monumenten van ons land. Het museum toont de afgelopen jaren ambitie met opvallende en kwalitatief hoogstaande tentoonstellingen. Die lijn wil ik voortzetten en uitbouwen. Museum Prinsenhof Delft kan in nauwe samenwerking en verbinding met partners binnen én buiten de stad Delft verder uitgroeien tot dé trekker van regionale, nationale en internationale bezoekers.”


Janelle Moerman Charles Groeneveld 20161124 klJanelle Moerman is sinds 2011 directeur van Huygens’ Hofwijck in Voorburg en vanaf 2014 tevens directeur van Museum Swaensteyn. Functies die zij samen met Peter van der Ploeg bekleedt. Hofwijck is de afgelopen jaren onder haar leiding compleet gerestaureerd en omgevormd. Voor Museum Swaensteyn ontwikkelde Moerman een toekomstplan dat voorziet in een verhuizing naar Huize Swaensteyn, een nieuw museaal concept en de ontwikkeling van speerpunten als 'Romeinen aan de Vliet' en 'Drie eeuwen Oranje in Voorburg'.

Janelle Moerman werkte voor haar overstap naar de museale wereld in de journalistiek, als eindredacteur bij de NCRV-radio. Zij is tevens vice-voorzitter van de Stichting Christiaan Huygensprijs, lid van de Klankbordgroep Museumkaart van de Museumvereniging en bestuurslid van De Frans Mortelmans Stichting.

Foto Charles Groeneveld