Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Hester Schölvinck nieuw hoofd Collectie en Presentatie Museum Prinsenhof Delft

23 september 2020

Hester Schölvinck start per 1 januari 2021 als hoofd Collectie en Presentatie van Museum Prinsenhof Delft. Zij heeft eerder voor het museum gewerkt als conservator van de tentoonstelling Willem van Oranje is hier! en als projectleider en curator van de huidige tentoonstelling Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800. Hester Schölvinck volgt Nicole Delissen op, die de functie tijdelijk vervulde. Nicole blijft betrokken bij de planontwikkeling voor een mogelijke verbouwing van het museum. 

 Nieuw Hoofd Collectie en Presentatie Hester Scholvinck
Hester Scholvinck

Schölvinck heeft Nieuwe en Theoretische Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 heeft ze De Nieuwe Collectie opgericht, een cultureel collectief in Amsterdam. Als cultureel ondernemer heeft ze een indrukwekkend aantal projecten gerealiseerd zoals het opzetten van nieuwe musea en tentoonstellingen. Zo was ze projectmanager en gastcurator voor zowel permanente opstellingen als tijdelijke tentoonstellingen voor onder andere De Nieuwe Kerk Amsterdam, De Kunsthal in Rotterdam, het Philipsmuseum in Eindhoven, De Hollandsche Manege Amsterdam en het Luther Museum Amsterdam. Om in dienst te kunnen treden als hoofd Collectie en Presentatie van het museum beëindigt zij haar werkzaamheden voor De Nieuwe Collectie.

Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft: “Hester’s kracht is het om mensen te enthousiasmeren en aan een project te verbinden. Zij heeft een indrukwekkend aantal projecten gerealiseerd zoals het opzetten van nieuwe musea, het projectleiderschap van tentoonstellingen en culturele projecten. Ik kijk, net als de collega’s van het team Collectie en Presentatie, enorm uit naar de samenwerking met Hester en ik ben heel blij dat zij ons museum komt versterken.

Hester Schölvinck: “Ik zie er naar uit om op deze belangrijke historische grond te mogen werken en mijn liefde voor de Nederlandse geschiedenis samen te brengen met hedendaagse manieren van tentoonstellen. Zodat ons verhaal een zo groot en divers mogelijk publiek kan bereiken.