Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Kinderactiviteiten tijdens de herfstvakantie

6 oktober 2020

Kinderactiviteiten tijdens de herfstvakantie in Museum Prinsenhof Delft

Tijdens de herfstvakantie, van 10 tot en met 25 oktober, biedt Museum Prinsenhof Delft een gevarieerd activiteitenprogramma aan. Op 18, 21 en 25 oktober 2020 kunnen bezoekers zelf een souvenir maken tijdens de workshop D.I.Y. Delfts Blauw. Als dagelijkse activiteit biedt het museum een heuse bingo en familiespeurwaaier aan. Speciaal tijdens de Kinderboekenweek is er voor thuis het online videoplatform De Voorleeshoek met verschillende voorleesverhalen over bijvoorbeeld Willem van Oranje en Hugo de Groot. Een bezoek aan de museumwinkel is ook de moeite waard, in het kader van Kinderboekenweek is er een ruim assortiment kinderboeken te koop. Kaarten reserveren voor het museumbezoek is opnieuw verplicht. Kijk voor meer informatie en online reserveren op prinsenhof-delft.nl/herfstvakantie.

In Museum Prinsenhof Delft ontdekt de bezoeker de schoonheid van het wereldbekende Delfts Blauw.  Tijdens de workshop D.I.Y. Delfts Blauw kunnen kinderen vanaf 4 jaar hun eigen meesterlijke creatie maken, naar eigen fantasie of met  de collectie van het museum als inspiratie. De workshops zijn op zondag 18 oktober, woensdag 21 oktober en zondag 25 oktober. Deelname is € 1,- per persoon. Reserveren is verplicht en kan via prinsenhof-delft.nl/herfstvakantie. Er zijn ook dagelijkse activiteiten. Met de MuseumBingo kunnen kinderen met een bingokaart speuren door het gebouw. Na het vinden van alle afbeeldingen en een volle bingokaart, wacht er een verrassing. Daarnaast is er ook een Familiespeurwaaier. Families kunnen opdrachten uitvoeren om tot de juiste oplossing van het raadsel te komen, een goede samenwerking met elkaar is hierbij heel belangrijk.

De Voorleeshoek en Kinderboekenweek

Oktober is ook de periode van de Kinderboekenweek, dit jaar is het thema geschiedenis. Speciaal voor deze Kinderboekenweek zijn er voorleesfilmpjes opgenomen in Museum Prinsenhof Delft door De Voorleeshoek. Dit is een veilige online videoplatform met voorleesverhalen voor kinderen van 0 tot 10 jaar, ondersteund door prenten en muziek. Zo leest kinderboekenschrijver Arend van Dam, vanuit het museum, twee verhalen voor uit zijn boek 'Lang Geleden...', over Willem van Oranje en Hugo de Groot. Zijn de verhalen beluisterd en benieuwd naar het verhaal achter deze twee heren? Dan is natuurlijk de herfstvakantie het moment om langs te komen en meer te ontdekken.