Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Halve finalisten Art Rocks bekend

1 november 2018

Muziekcompetitie Art Rocks maakte vandaag bekend welke acht halve finalisten doorgaan naar de museumronde van Museum Prinsenhof Delft. Erik Witteveen, Jelske, Khalil, Patrick van Holland, PsySo, Sterre Weldring, The Anaesthetics en There There treden zondag 2 december op in het museum en maken kans op een plek in de finale. Zij lieten zich inspireren door kunst uit de museumcollectie en schreven daar een eigen lied bij. 

In totaal stuurden bijna tweehonderd artiesten en bands een zelfgeschreven nummer in bij Art Rocks. Daarvan zijn 56 acts geselecteerd voor de halve finales, die in zeven verschillende musea in Nederland plaatsvinden. Zij zullen live optreden bij het door hen gekozen kunstwerk of object in het museum. In deze museumrondes strijden ze om een plek in de finale in poppodium Paradiso op 23 januari 2019. 

Juryleden Blaudzun (Art-Rocks-ambassadeur), Roosmarijn Reijmer (Friendly Fire) en Minke Schat (De Lakenhal) kozen per museum de zes beste acts, variërend van hiphop tot klassiek en van rock tot house. Daarnaast stemde het publiek per museum één extra act de volgende ronde in en koos elk museum zijn persoonlijke favoriet. Special guests in de museumrondes zijn Blaudzun en Yung Nnelg, die speciaal een nummer schreven voor Art Rocks.

Over Art Rocks
Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso, waar de finalisten strijden om een geldbedrag van €1000.

AR Museumronde Delft kopie