Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Feestelijke opening themajaar 'Delft & de Gouden Eeuw'

7 januari 2019

Op zaterdag 5 januari 2019 werd het themajaar ‘Delft & de Gouden Eeuw’ feestelijk geopend op de Markt met een nieuwjaarsborrel.

Samen met burgemeester Marja van Bijsterveldt en Delftse inwoners werd er geproost op 2019 én vooruitgekeken naar de programmering in het nieuwe jaar. Eén van de hoogtepunten is onze tentoonstelling ‘Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer’. Bezoekers konden, geheel in stijl, op de foto in onze speciale Photobooth. Benieuwd? Bekijk dan hier alle foto's.

Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer

Vanaf 11 oktober 2019 is in het museum de eerste overzichtstentoonstelling van de beroemde 17de-eeuwse schilder Pieter de Hooch (1629 - na 1684) in Nederland te zien. Met deze eerste overzichtstentoonstelling op eigen bodem krijgt Pieter de Hooch eindelijk de aandacht waar hij met zijn statuur recht op heeft. Na Johannes Vermeer wordt Pieter de Hooch internationaal beschouwd als de beroemdste Delftse meester van de Gouden Eeuw. In de tentoonstelling van staan de schilderijen die De Hooch in Delft heeft gemaakt (ca. 1652-1660) centraal: zijn mooiste binnenplaatsen en interieurs keren terug naar de stad waar ze bijna 400 jaar geleden zijn geschilderd.