Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Feestelijk afscheid van Het straatje

26 juni 2016

Op zondag 10 juli luidt Museum Prinsenhof Delft de laatste week in dat Het straatje van Vermeer in Delft te zien is. Daarom is het museum deze dag gratis toegankelijk en worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Na 17 juli, de laatste dag van de tentoonstelling Vermeer komt thuis, vertrekt Het straatje weer naar Amsterdam. Alle reden om er nu nog van te genieten. Want alleen in Delft kun je immers, na het bekijken van het meesterwerk, op zoek naar de inspiratiebronnen van Vermeer. Bijvoorbeeld met de gratis app 'Waar is Vermeer'.

Programma 10 juli

  • Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er elk heel uur gratis rondleidingen door de tentoonstelling Vermeer komt thuis. Aanmelden kan op de dag zelf bij de balie. Maximaal 15 deelnemers per rondleiding.
  • Om 13.30 uur geeft Anita Jansen, de conservator van de tentoonstelling, een korte (gratis) lezing over Johannes Vermeer in de Waalse Kerk.
  • De hele dag door kun je je laten opsluiten in de escapebox, die open gaat als je puzzels en raadsels omtrent Vermeer op weet te lossen.
  • Ga je de stad in, download dan de gratis app 'Waar is Vermeer' en kom al wandelend door het historische centrum veel te weten over de schilder en zijn leven.
  • Om 15.00 uur is de opera Writing to Vermeer van componist Louis Andriessen te zien op groot scherm in de Van der Mandelezaal. Ook worden er live stukken uit de opera opgevoerd en lezen Delftse vrouwen hun brief aan Vermeer voor. Voor deze activiteit geldt een toeslag van € 10,- (houders van Delftpas of CJP betalen € 5,-) Meer info via e-mail: [email protected].