Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Eerste editie Prinsenhof Weekend

28 april 2022

De eerste editie van het Prinsenhof Weekend!
zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022

Op 21 en 22 mei 2022 organiseert Museum Prinsenhof Delft de eerste editie van het jaarlijks terugkerende Prinsenhof Weekend.

Tijdens het Prinsenhof Weekend kan er deelgenomen worden aan verschillende activiteiten waarbij de bezoekers op een leuke en actieve manier meer ontdekken over Delft, haar nationale betekenis en internationale bekendheid. Hierbij ligt de nadruk op de Delftse iconen, namelijk Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters.

Op zaterdag 21 mei wordt er een inhoudelijk programma aangeboden, waarbij de bezoekers kennis maken met nieuwe perspectieven in en rondom het museum. Er zijn verschillende verdiepende activiteiten, zoals een stadswandeling die het museum en de binnenstad met elkaar verbindt en een rondleiding langs de favorieten van en door verschillende museummedewerkers. Daarnaast kunnen er ook twee voorstellingen bijgewoond worden, een live performance van bekroonde artiest Marlies Heuer en cellist/componist Jan Kuijken en een filmvertoning van de Oscar winnende film The Favourite.

Op zondag 22 mei is het familiedag. Jong en oud kan kennis maken met de drie Delftse iconen. Tijdens een levend Stratego kan er spelenderwijs geleerd worden over Willem van Oranje en de opstand. Ook kan er deelgenomen worden aan het maken van een enorm groeiend kunstwerk op het St. Agathaplein, geleid door Delftse kunstenaar Micha de Bie.

Het wordt een weekend vol activiteiten, kennis en plezier om niet te missen. Klik snel op de button hieronder voor een overzicht van alle activiteiten, tijden en tickets.

Programma Prinsenhof Weekend 2022