Museum Prinsenhof

menu

Nieuws

Crash Course Eindexamen Geschiedenis

26 april 2016

Laat je bijspijkeren en slaag voor het vak geschiedenis!

Heb jij geschiedenis als eindexamenvak? En zit je in de zenuwen? Kom dan op 6 mei naar de gratis Crash Course van Museum Prinsenhof Delft.

11.00 uur – 12.00 uur havo
13.00 uur – 14.00 uur vwo

In een uur tijd word je door een ervaren geschiedenisdocent rondgeleid door het museum en bijgepraat over belangrijke thema’s uit de eindexamenstof. Bovendien worden er diverse tips gegeven, onder andere over het beantwoorden van vragen over broninterpretatie en standplaatsgebondenheid. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.

CrashCourseEindexameGeschiedenis2016klIn het Prinsenhof vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584. Leer tijdens de Crash Course alles over deze dramatische gebeurtenis, het verloop van de Nederlandse Opstand en de opkomst van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

Daarnaast wordt belicht hoe de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1602 kon leiden tot de Nederlandse Gouden Eeuw. Ook wordt er aandacht besteed aan de wetenschappelijke revolutie in de Nederlanden, waaronder de Delftse rechtsgeleerde Hugo de Groot en microbioloog Antoni van Leeuwenhoek.

Dus, wil jij slagen voor het vak geschiedenis? Bereid je dan goed voor met deze Crash Course.

De GRATIS Crash Course is op vrijdag 6 mei in Museum Prinsenhof Delft en bedoeld voor eindexamenkandidaten van havo en vwo. Wil je deelnemen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Er kunnen maximaal 20 leerlingen mee met een rondleiding.