Museum Prinsenhof

menu

Zilverpoetsdag 20 december

20 december 2020

Tijdens een zilverpoetsdag ontdekt u wat de beste manier is om zilver schoon te maken. Een museum-specialist leert u de kneepjes van het vak en legt uit hoe u uw zelf meegebrachte zilveren voorwerp op museale wijze poetst. Aan het einde van deze workshop zal uw zilver weer blinken! De workshop is op zondag 20 december om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur. 

Let op: De deelname aan de zilver poetsworkshop kost 5,00 euro per persoon. Daarnaast dient u ook een toegangsbewijs voor het museum te kopen. Zowel het entreebewijs als deelname aan de workshop kunt u op 20 december betalen bij de kassa in het museum. 

Poets uw eigen zilveren voorwerp
Om mee te kunnen doen aan de workshop, is het belangrijk dat u uw eigen zilveren voorwerp meeneemt. Zonder meegebracht zilveren voorwerp kunt u helaas niet meedoen aan de workshop.

Deze workshop is bedoeld voor voorwerpen die 100% zilver zijn en niet voor verzilverde voorwerpen. Bij het poetsen van een verzilverd voorwerp kan de zilveren laag beschadigd raken. Museum Prinsenhof Delft kan niet beoordelen of een voorwerp al dan niet 100% zilver is en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de mogelijke beschadiging van een verzilverd voorwerp.

Inschrijven?

Door middel van het invullen van onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor een van de zilverpoetsworkshops op 20 december. U kunt hieronder aangeven welk starttijd van de workshop uw voorkeur heeft en op welk tijdstip u de tentoonstelling 'Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800' wilt bezoeken.

Alvast bedankt en graag tot ziens op 20 december! 


De datum van de zilverpoetsdag is onder voorbehoud gepland in lijn met het landelijk beleid omtrent het coronavirus. Houd de website in de gaten voor de laatste informatie.