Museum Prinsenhof

menu

Zilverpoetsdag 20 december

20 december 2020

Tijdens een zilverpoetsdag ontdekt u wat de beste manier is om zilver schoon te maken. Een museum-specialist leert u de kneepjes van het vak en legt uit hoe u uw zelf meegebrachte zilveren voorwerp op museale wijze poetst. Aan het einde van deze workshop zal uw zilver weer blinken! De workshop is op zondag 20 december om 12.00 uur en om 13.30 uur. 

Let op: De deelname aan de zilverpoetsworkshop kost 5,00 euro per persoon. Daarnaast dient u ook een toegangsbewijs voor het museum te kopen. 

Aanmelden?

Schijf u in voor de zilverpoetsworkshop op 20 december. U kunt tijdens het inschrijven aangeven welk starttijd van de workshop uw voorkeur heeft en op welk tijdstip u de tentoonstelling 'Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800' wilt bezoeken. Tijdens de workshop en het bezoek aan de tentoonstelling worden de Corona-maatregelen in acht genomen.

Poets uw eigen zilveren voorwerp
Om mee te kunnen doen aan de workshop, is het belangrijk dat u uw eigen zilveren voorwerp meeneemt. Zonder meegebracht zilveren voorwerp kunt u helaas niet meedoen aan de workshop.

Deze workshop is bedoeld voor voorwerpen die 100% zilver zijn en niet voor verzilverde voorwerpen. Bij het poetsen van een verzilverd voorwerp kan de zilveren laag beschadigd raken. Museum Prinsenhof Delft kan niet beoordelen of een voorwerp al dan niet 100% zilver is en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de mogelijke beschadiging van een verzilverd voorwerp.