Museum Prinsenhof

menu

Thuisworkshop D.I.Y. Delfts Blauw

De oorsprong van het porselein beschilderen ligt in China. In de Chinese stad Jingdezhen wordt al eeuwenlang porselein gemaakt. Het peperdure porselein uit China werd een rage en om die markt te betreden ontwikkelen Delfts pottenbakkers een eigen variant: Delfts Blauw. In Museum Prinsenhof Delft kun je inspiratie opdoen over Delfts Blauw en Chinees porselein.

In de thuisworkshop D.I.Y. Delfts Blauw kun je voorbeelden naschilderen die rechtstreeks uit de tentoonstelling in het museum komen. 

Het pakket bevat onder andere oefentegels, twee porseleinen borden, speciale verf en penselen. Ook zitten er sjablonen bij, dit zijn objecten rechtstreeks afkomstig uit de tentoonstelling. In een bijbehorende YouTube videotutorial krijg je uitleg en tips voor het beschilderen van het aardewerk. En met een bijgeleverd wierookstokje en een gelukskoekje en speciale Spotify playlist haal je even de Chinese sfeer uit Jingdezhen in huis.

Het pakket is geschikt voor max. 2 personen en is te koop voor € 12,50 (excl. verzendkosten). Stuur een e-mail naar [email protected] onder vermelding van jouw naam en adresgegevens. Je ontvangt een bevestigingsmail met informatie over de betaalwijze. Na ontvangst van de betaling wordt het pakket verstuurd. Houd rekening met een levertijd van 3-5 werkdagen.

Verzendkosten
1 - 3 pakketten: € 4,95
4 en meer: € 9,90 (2x verzendkosten)

Wil je een voorproefje? Bekijk dan de instructievideo of luister naar de Spotify playlist