Museum Prinsenhof

menu

Theatercollege Hans Goedkoop: Het Schavot - UITGESTELD

19 maart 2020 t/m 21 maart 2020

Dit theatercollege wordt uitgesteld. In lijn met het landelijk beleid met betrekking tot het coronavirus sluit Museum Prinsenhof Delft haar deuren voor het publiek tot en met 31 maart. Onze excuses voor het ongemak. Houd de website in de gaten voor de laatste informatie. 

Op 19, 20 en 21 maart geeft historicus en presentator Hans Goedkoop exclusief en eenmalig een theatercollege in Museum Prinsenhof Delft. Onder de titel Het Schavot zal Goedkoop de geschiedenis rond Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619) doen herleven. Met inzet van visuele effecten, livemuziek en historische voorwerpen neemt hij u mee terug naar mei 1619 en geeft antwoord op de vraag hoe een burger van simpele afkomst opklimt tot raadspensionaris en eindigt op het schavot.

Hans Goedkoop is bekend geworden als presentator van het televisieprogramma Andere Tijden. In deze serie over geschiedenis worden diverse onderwerpen op een toegankelijke manier voor het voetlicht gebracht. Ook in dit theatercollege zal Goedkoop de geschiedenis op boeiende wijze tot leven brengen, waardoor het publiek zich terug in de tijd waant. Vandaag de dag wordt Johan van Oldenbarnevelt gezien als Nederlands grootste staatman, maar is deze loftrompet terecht? Werd hij gedreven door eerzucht of onbaatzuchtige vaderlandsliefde?

De voorstelling vindt plaats van 20.30 tot 21.45 uur en wordt live begeleid door pianist/componist Thijs Borsten, sopraan Henriëtte Feith en luitist David van Ooijen

Kaarten zijn voor 35 euro (inclusief drankje) te koop via www.hansgoedkoop.nl.

DEF POSTER HetSchavot Poster vormgeving Babette Hogervorst en Evelien Kalberg