Museum Prinsenhof

menu

Rondleidingen stadsgevangenis Het Steen

22 juli 2019 t/m 29 augustus 2019

Ga deze zomer mee met een spannende rondleiding door de eeuwenoude stadsgevangenis van Delft: Het Steen. 

De Delftse stadsgevangenis Het Steen is gevestigd in het 16e-eeuwse stadhuis op de Grote Markt, midden in het historische centrum. Het is gebouwd in de late middeleeuwen en onder meer bekend vanwege de moordenaar van Willem van Oranje, Balthasar Gerards. Hij werd namelijk in Het Steen gevangen gehouden, verhoord, gemarteld en ter dood veroordeeld. In Het Steen zijn tevens nog enkele originele martelwerktuigen te zien. Tijdens de rondleiding kom je ook meer te weten over criminaliteit, rechtspraak en bestraffingen van de late Middeleeuwen tot en met de Gouden Eeuw.

Praktische informatie

  • De rondleidingen vinden van maandag t/m vrijdag plaats tijdens de zomervakantie van 12.00 tot 12.30 uur (m.u.v. maandag 12 augustus en vrijdag 30 augustus). De eerste rondleiding vindt plaats op maandag 22 juli en de laatste rondleiding op donderdag 29 augustus.  
  • Kosten: volwassenen € 4,00 / kinderen tot 18 jaar € 2,50
  • Deelname vanaf 9 jaar.
  • Kaartverkoop: VVV Delft, Kerkstraat 3 (naast de Nieuwe Kerk), tot uiterlijk 11.45 uur voorafgaand aan de rondleiding. Vooraf reserveren is mogelijk via [email protected]
  • Let op: Vanwege de vele trappen in de toren is de rondleiding niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

RondleidinginHetSteen fotograafmarcozwinkels klein