Museum Prinsenhof

menu

Porselein uit je kast

Gezocht: Porselein van Delftenaren met een bijzonder verhaal

Voor de mini-tentoonstelling Porselein uit je kast zijn wij op zoek naar Chinees porselein met een leuk, mooi of bijzonder verhaal. Het mag een sierobject zijn, maar ook een alledaags voorwerp, het gaat vooral om jouw persoonlijke anekdote. Heb jij thuis een kopje met een dierbare herinnering, een prachtig erfstuk of juist een recent aangekocht schaaltje met een speciaal verhaal? Meld je dan aan en kom jouw verhaal aan ons vertellen. Conservator Suzanne Klüver zal het voorwerp dat je meeneemt bekijken en vertellen of het uit China komt. Zo ontdek je of jouw voorwerp in de lange traditie staat van Chinees porselein.

Let op: Deze oproep geldt alleen voor inwoners van Delft en regio Delft door de reisrestricties die gelden vanwege het coronavirus.

Mini-tentoonstelling

De voorwerpen met de mooiste verhalen krijgen vanaf 10 juli een plek in de mini-tentoonstelling Porselein uit je kast bij de tentoonstelling Jingdezhen. 1000 jaar porselein die t/m 16 januari 2021 in Museum Prinsenhof Delft te zien is. Wie weet verhuist jouw porselein binnenkort wel tijdelijk van je keukenkast of vensterbank naar een museumvitrine. 

Waar kan ik mij aanmelden?

Stuur een e-mail naar [email protected] onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Het museum neemt dan contact met je op voor een afspraak. Uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM. Aanmelden kan tot en met woensdag 12 mei. Ook mensen uit de buurt van Delft kunnen meedoen.

Let op: Het gaat niet om een taxatiedag. We zijn benieuwd naar jóuw verhaal!

Op de foto: Conservator Suzanne Klüver van Museum Prinsenhof Delft met een porseleinen theepot uit haar eigen keukenkastje. Fotograaf: Marco Zwinkels