Museum Prinsenhof

menu

Pop-up restaurant: De Hartige Samaritaan

23 februari 2019 t/m 23 maart 2019

Na het grote succes in 2017 is de Hartige Samaritaan tijdelijk weer terug in de stad. Vanaf 23 februari 2019 openen zij wederom een pop-up restaurant in de museumkelders van Museum Prinsenhof Delft.

Vluchtelingen en Nederlanders ontmoeten elkaar door samen te koken en te genieten van heerlijk eten. Op deze manier leren de vluchtelingen de Nederlandse taal en cultuur kennen en wij hen. De opbrengst van de Hartige Samaritaan biedt vluchtelingen de kans om een goede start te maken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Er kan niet alleen heerlijk gegeten worden in het restaurant, maar ook vinden er speciale activiteiten plaats op een aantal avonden. 

De opbrengst van het restaurant gaat naar project VIP 2 (vluchtelingen investeren in participeren) van Vluchtelingenwerk Nederland. Dit project helpt vluchtelingen een goede start te maken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze leren hier vaardigheden die nodig zijn voor het vinden van een baan of opleiding in Nederland, door middel van groepstrainingen, praktijkervaring en één-op-één coaching.

Het restaurant is van 23 februari tot en met 23 maart 2019 geopend en bevindt zich in de museumkelders van Museum Prinsenhof Delft (Schoolstraat 11, Delft). Reserveren kan via: https://www.hartigesamaritaan.nl/project/restaurant-2019/