Museum Prinsenhof

menu

Online activiteiten voor families

9 april 2020 t/m 1 september 2020

In Museum Prinsenhof Delft duik je in de geschiedenis. Met al het mooie, spannende en bijzondere dat er te zien is, kan je ook thuis aan de slag. We hebben verschillende leuke doe-activiteiten. Print ze uit, zoek een lekker plekje, pak potloden, penselen, verf en andere knutselspullen en laat de kunstenaar in je naar boven komen!

Uitgelichte activiteit: maak een Delfts blauw tegeltje

Ben jij wel eens in Museum Prinsenhof Delft geweest? Je kunt er heel mooie, bijzondere en spannende dingen zien. Maar het museum is nu gesloten. Het is stil in de zalen. Maar niet getreurd, want speciaal voor jou hebben we een superleuke activiteit bedacht over iets dat je bij ons in het museum kunt zien. Doe je mee? Veel plezier!

Klik op de afbeelding links naast de tekst om de opdracht te openen.

Maak een Delfts blauw tegeltje (va. 6 jaar)

Laat je inspireren door het wereldberoemde blauw witte aardewerk en maak een Delfts blauw tegeltje.

We zijn heel benieuwd hoe jouw tegeltje eruit ziet! Maak er een foto van en deel het via: #museumprinsenhofdelft


Kleurplaten

Ontwerp en versier je eigen vaas (va. 4 jaar)

Het blauw witte Delftse aardewerk is wereldberoemd. Maak zelf een versiering voor een vaas. Wil je andere kleuren gebruiken dan blauw? Dat mag natuurlijk! Gebruik zoveel kleuren als je  wilt.

De Prinsenhoftuin in Delft (va. 4 jaar)

Deze tuin, met een beeld van de vader des vaderlands Willem van Oranje, ligt naast ons museum. Kleur deze statige kleurplaat in.

Puzzelen

Breinbreker (va. 8 jaar)

Lang geleden woonde Willem van Oranje in het Prinsenhof. Wat weet jij over de Vader des Vaderlands? Print de woordzoeker uit, laat je hersenen knarsen en los het raadsel op.