Museum Prinsenhof

menu

Muzikale rondleiding in gebaren

30 juni 2019

Muziek verbindt. Bezoekers van de diverse muziekfestivals in Nederland kunnen dit beamen. Maar muziek is veel meer dan alleen geluid: het zijn ook de verhalen, emoties en sfeer die bijdragen aan het totaalplaatje. Deze muziekbeleving komt terug in de rondleidingen voor dove en slechthorende bezoekers in de tentoonstelling MOJO Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie in Museum Prinsenhof Delft.

Over de rondleiding

Onder leiding van Selena Waas, een getrainde dove rondleider, ontdekken bezoekers de tentoonstelling en wordt het verhaal van MOJO in Nederlandse Gebarentaal (NGT) verteld. De tentoonstelling gaat ook over muziek. De vele bijzondere beelden uit de tentoonstelling, worden gedurende de rondleiding door een professionele (dove) signdancer omgezet in een ware beleving. Het unieke verhaal van MOJO Backstage wordt daarmee voorzien van een extra dimensie waar iedereen van kan genieten. De rondleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Musea in Gebaren. Een initiatief van Foam fotografiemuseum Amsterdam en Wat Telt! om museumbezoek toegankelijker te maken voor doven en slechthorenden.

Over de tentoonstelling

Met MOJO Backstage viert Museum Prinsenhof Delft het vijftigjarig bestaan van MOJO, de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland. Bezoekers ontdekken wat er achter de schermen komt kijken bij het organiseren van een grootschalig muziekevenement, maar kruipen ook in de huid van de artiest. Originele affiches, videoclips en toegangsbewijzen nemen de bezoeker mee op een trip down memory lane. De expositie is vormgegeven door Peter te Bos, leadzanger van de band Claw Boys Claw. Peter te Bos is jarenlang verbonden geweest aan MOJO als vormgever voor Lowlands.

Belangrijke informatie

De rondleiding wordt gegeven in Nederlandse Gebarentaal en is bedoeld voor onze dove en slechthorende bezoekers. Wil je ook met horende vrienden of familie langskomen? Geef dan bij de aanmelding aan of een gebarentolk gewenst is. Dit kan tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de rondleiding. Meld je aan via: [email protected]

De rondleidingen vinden om 13:00 uur plaats op de volgende data:

  • 2 juni
  • 30 juni
  • 21 juli
  • 18 augustus

Op de datum van de rondleiding kun je je bij binnenkomst melden bij de informatiebalie in het museum. Hier zal de rondleider je ontvangen. De rondleiding is gratis. Je betaalt alleen de entree voor het museum.

De rondleiding neemt je mee langs hoogtepunten uit de tentoonstelling. Omdat er zoveel te zien en te doen is, is er een selectie gemaakt van de muziekfragmenten die worden vertolkt. Na afloop van de rondleiding mag je ook weer opnieuw het museum in. Naast MOJO Backstage zijn ook onze andere tentoonstellingen zeker de moeite waard om te bezoeken. Wanneer je ook buiten de rondleiding een tolk nodig hebt, wordt aangeraden zelf een tolk mee te vragen. Onze rondleiders en tolken zijn namelijk alleen bij de rondleiding aanwezig.

Deze rondleidingenreeks is mede mogelijk gemaakt door:

Wat Telt!Wat Telt! zet zich in als bruggenbouwer tussen doven en slechthorenden en (culturele) organisaties om de toegankelijkheid te verbeteren. Sinds 1 januari 2019 coördineren zij zelfstandig Musea in Gebaren.

Muziektolk Hoort ErbijMuziektolk Hoort Erbij is een actie gericht op betere toegankelijkheid bij concerten en festivals voor dove en slechthorende muziekliefhebbers.